zondag 30 maart 2008

Haperende start...

Wat we in de loop van vorige week al konden opvangen kwam zaterdagavond ook uit: de meeste duivenmelkers stelden de start van hun seizoen nog wat uit.
Wanneer ik zaterdagavond een kijkje ging nemen in het duivenlokaal, bleken er 3 moedige melkers te zijn opgedaagd: de Jos van Hok Laeremans,Gommaar Wendrickx (zoon van de voor ons beter gekende Tuur) en Paul Van Den Brande,al jaren één van de betere vitessespelers uit Houtvenne.Het hoofdonderwerp van de gesprekken was natuurlijk de weersvoorspelling voor zondagmorgen."Een uurtje open hemel en ze zijn thuis !","Als 't in de zomer 35° is, is het veel slechter dan nu !","Vroeger speelden ze zelfs in november met de duiven...": een duivenmelker is en blijft een kei in het zichzelf moed inspreken .Maar goed....ze werden ingekorfd dus konden we op zondagmorgen gaan "letten".

Zondagmorgen 07.30 : schitterend weer ! Heel wat twijfelaars zullen op dat moment wel spijt gehad hebben dat hun duiven niet in Quievrain zaten.Op de radio hadden ze het dan wel over zwaar bewolkt weer en regen....daar was bij ons niks van te merken . Omdat er toch wel wat ZW wind was, reed ik tegen kwart voor 10 naar Paul Van Den Brande, goed op tijd !

Aangekomen in de "witte wijk nr. 24" kreeg ik te horen van de reeds aanwezige "letters" dat de duiven niet los waren.Het ongeloof stond op de gezichten te lezen....het weer was hier ter plaatse echt schitterend.Maar terwijl we daar gezellig stonden te keuvelen begonnen er meer en meer wolken te verschijnen en toen om kwart over tien de buurvrouw kwam zeggen dat de duiven los waren van 10.00 u, begon het zowaar te regenen.We gingen nog een half uurtje schuilen in de veranda en dat was natuurlijk een uitgelezen moment om nog wat sterke verhalen van vroeger boven te halen..... .Voor we het goed wisten was het weer tijd om naar het duivenhok te gaan en een half minuutje nadat we de eerste duiven zagen trekken viel er eentje bij de buurman en seconden later was het de beurt aan de Paul: eerst een oude en een minuutje later ne jaarman.
Een twintigtal minuten later waren er 8 van de 11 duiven thuis :het spelletje was wel afgelopen.


Na de middag vernam ik nog van de Paul dat blijkbaar niet al zijn duiven geregistreerd waren .Mogelijk is hij daar toch wel één of meerdere prijzen mee verspeeld..

Ondanks 2 mooie ereplaatsen (11de van 298 duiven bij de oude en 16de van 372 jaarduiven) bleek het voor Paul dan toch een haperende start te zijn geweest....
Dirk

Geen opmerkingen: