vrijdag 21 maart 2008

Geen paaseieren voor de duivenmelkers !


Voor diegenen onder ons (duivenmelkers) die de paaseieren voor de kinderen of (in de meeste gevallen )voor de kleinkinderen zondag nog moesten verdienen met hun 1ste getekende of met de 1ste serie.........ge kunt nog vlug naar onze 6-daagse sponsor 't Bakkershuys in Houtvenne om daar uw chocolade-eitjes en paashazen te gaan halen.

Over de afgelasting van het duivenspel voor het hele Paasweekend zullen de meningen, zoals steeds bij zo'n beslissingen, zeer verdeeld zijn.Ikzelf vraag me ook af waarom deze beslissing werd genomen.Denkt men bij deze aan het duivenwelzijn ? Aan het vervoerderswelzijn ? Of heeft men medelijden met de arme duivenmelkers zelf, die bij dit weertje, weinig benijdenswaardig zijn om de duiven te staan opwachten.

Vroeger was het anders (beter ?) .Wie kent er niet de heroïsche verhalen van vroeger toen er "gecrost" werd ? Noordoostenwind,sneeuw en/of hagel....niets kon toen de meest fanatieke vitessers tegenhouden.Zowel zaterdag als zondag werd er gespeeld ,soms zelfs met duiven die al lang op pensioen moesten zijn, maar die blindelings de weg van Halle naar het thuisfront terug vonden. Het waren dan ook meer dan eens de echte specialisten -zowel duif als melker- die de grootste poules wonnen en met de frankskes weg waren... .

Morgen,zaterdag, is er weer de Primavera: Milaan - San Remo. Als nu of den Boonen of Gilbert of de Steegmans de lenteklassieker bij uitstek zou winnen dan kunnen we toch nog de klokken laten luiden en is ons paasweekend toch nog een beetje geslaagd.

Dirk

Geen opmerkingen: