donderdag 1 mei 2014

Die van de Fimme komen wél op tijd....

De wind zat zaterdag niet goed, ik woon in de "voorop" en dan ook nog eens aan de verkeerde kant van de steenweg, de duiven zitten veel te hoog....natuurlijk kan ik amper prijs spelen...maar...die van de Fimme komen wél op tijd ! Hij woont aan den andere kant van de steenweg en speelt 9 meter verder dan ik....voor de rest is er geen verschil. Geen verschil ??? Hij heeft waarschijnlijk veel betere duiven dan ik en is heel zeker  nog wat meer echte duivenmelker !
't Was vorige zaterdag echt weer al Booischot wat de klok sloeg en bij de oude duiven was Firmin de enige niet Booischottenaar die (met 2 duiven) de top-20 kon halen. De ereprijs ging naar Gaston De Rijck die ook een 7/8 lukte. Ceulemans Hilde 10/11 en Huygens Eddy en Nicole 7/8 gingen ook gewoon door op hun elan van de laatste weken. Bij de jaarduiven was er wederom een dubbelslag voor Eddy en Nicole Huygens en die 2 duiven waren de snelste van de 668 (!!!) op de Varkensmarkt ingekorfde duiven. E & N halen net zoals Hilde Ceulemans een 12/17.  In de top-20 bij de jaarduiven zien we ook deze week Lowieke Brabants weer verschijnen en begint de 234 van Hok Laeremans echt wel een vaste waarde te worden. Ook hier is het Firmin die de Houtvense eer hoog moet houden met plaatsen 12 en 13 en een 11/13.

In de tussenstand voor De Allrounder staan Frans en Henry Van Den Broeck na de 4 snelheidsvluchten met de oude en jaarse duiven nog steeds aan leiding met 6 punten. Onze winnaars van vorig jaar, de mannen van Hok Laeremans,  zijn ook nu weer goed bezig en volgen op de 2de plaats met 5 punten. Het wordt dit jaar een spannende strijd, lijkt het, want liefst 6 liefhebbers hebben 4 punten en nog eens 6 liefhebbers hebben 3 punten....het kan dus nog alle kanten op.
Volgende wedstrijd voor De Allrounder : 17 mei Souppes-sur-Loing met Oude duiven.

Geen opmerkingen: