donderdag 29 mei 2014

Begrijpe wie kan... !

Als ge in de winter een samenspel moet maken dan lijkt wel of een duivenmelker van een andere gemeente een bedreiging vormt voor elke "inlandse" duivenmelker...het ene dorp wordt hier uitgesloten, het andere mag ginder niet meedoen, den dieje wil liever niet tegen den dieje spelen en gij moogt meedoen als ge die straat laat vallen en tot aan de beek...enzovoort, enzovoort. Ik vraag me echter af of we ook eens niet beter een referendum organiseren om naar de stem van het volk te luisteren in plaats van besturen mekaar het leven onaangenaam te laten maken. Hoe valt het te verklaren dat in ons lokaal op de Varkensmarkt liefhebbers van zeker 9 verschillende dorpen (Houtvenne, Westmeerbeek, Hulshout, Ramsel, Herselt, Booischot(!), Voortkapel, Westerlo, Zoerle Parwijs) tegen elkaar willen spelen en dat het in de winter onmogelijk lijkt om een samenspel te maken waar al die dorpen mogen meedoen ?  Begrijpe wie kan...!
Het was dus vorige vrijdagavond serieus aanschuiven aan de inkorftafels...naast de gebruikelijke 600 à 700 duiven op de Hafovlucht kwamen er immers ook 1093 jonge duiven voor Momignies: een overrompeling zoals normaal alleen voor De Ronde van België.
Voor de 3de maal op enkele weken gaat Rik Geerts met de overwinning lopen en daarnaast pakt hij ook nog een 9de en 10de plaats en een totaal van 16/33.....'t is tijd dat we hem eens op de gevoelige plaat gaan vastleggen want ongetwijfeld volgen er nog meer zege's .
De waarborg wordt gewonnen door Griet Daems die vader Fons en broer Davy al meteen met hun neus op de feiten drukt: ze zullen in de weer moeten zijn om haar voor te pakken !
Andere opvallende prijzenpakkkers zijn Hok Laeremans met 3, 4, 5, 6, 7, 26, 27, ... en 23/37, Theo Yskout met 24, 25, 28, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, ... en 51/60 !!! Nog liefhebbers die +/- de helft van hun duiven in de prijzen weten te pakken zijn ondermeer Marc Palmaers (12/24), Jef Opdebeeck (17/34), Bart Everaerts (8/13) , Heremans Marc & Stefanie (18/43), Wim Helsen (12/20)  en Verduyckt-Van Duvel(9/20). Wie we  zeker niet willen vergeten te vernoemen is
...duivenmelker Omer op weg naar evenveel succes als zanger Omer ???
                                                                                                                                       Omer Wendrickx...een 12 op 27 moet hem deugddoen en is misschien wel het begin van een goed seizoen...ik hoop het van harte !

Met slechts 3 achterblijvers van 30 op mijn eigen hok ben ik al bij al nog tevreden: ze waren ook maar 2 keer gedragen ! Nu moet ik ze nog leren direct binnengaan en dan komt het misschien nog wel in orde .

Nog even over Souppes-sur-Loing....bij de oude duiven waren er toptien-prijzen voor Edwin Verstappen, Hilde Ceulemans en Marc & Stefanie Heremans. Bij de 1079 jaarlingen zetten Eddy & Nicole Huygens iedereen in de schaduw met  1, 2, 8, 12, 14, 15, 39, 57, 81 en 222 : een heel goed rapport want 10 op 10 ! Proficiat ...en ook een fotoke waard !!!
Op eigen hok  werd het 2/4 bij de oude duiven en 3/5 bij de jaarse....nu proberen om nog wat vroegere prijzen te spelen... .

HEET VAN DE NAALD !!!!!!

Onze voorzitter Jef Opdebeeck heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. Vorig jaar boekte hij zijn 1ste overwinning op O-L-V-Hemelvaart......nu begint hij er aan op Ons-Heer-Hemelvaart........zou er dan toch iets bestaan daarboven ???


                                                                                                                                           Het was vandaag ook de eerste wedstrijd met de jongen voor De Allrounder en het zijn vooral H & F Van den Broeck en Edwin Verstappen die goede zaken doen. Vader en zoon VDB blijven aan de leiding met 9 punten met den Edwin op 1 punt.

Volgende wedstrijddag : 7 juni : Souppes-sur-Loing voor Jaarduiven



Geen opmerkingen: