zondag 3 mei 2009

De bom ontploft bij Hok Laeremans !

Driemaal is scheepsrecht....ook bij Hok Laeremans....van een geslaagd seizoenbegin gesproken. Ik kom dus eigenlijk wel te laat om nieuwe foto's te maken van ons succesvol triumviraat ( driemansschap: bewind bestaande uit drie bewindslieden, in ons geval Mon, Fons en Jos).
Was er de vorige keren geen gevaar, dan is nu eindelijk toch de bom ontploft! De jaarling 6281005 kreeg nu duidelijk het vertrouwen wat resulteerde in een 2de overwinning op rij, wat toch weinigen gegeven is.
Andere uitblinkers tegen de 377 jaarse van Soissons zijn Edwin Verstappen (8/15), Paul Van den Brande (4/5), Roger Braes (3/4) en Verduyckt-Van Duvel(2/3).
Bij de 255 oude duiven van Soissons (mee tellende vlucht voor De Snelheidsmarathon) zijn de uitblinkers Fons Van der Veken (5/8), Ludo Verrycken (2/2) en wederom Edwin Verstappen met 4/9.In het klassement blijft de Ludo aan de leiding met 5 punten, met Dirk Ooms en Jos Baeten op de plaatsen twee en drie met 4 punten.
De uitslagen van onze kortste snelheidsvlucht, dit jaar dus Momignies, kunnen al heel vroeg op het seizoen op 1 blad papier worden gedrukt. Het lijkt er meer en meer op dat, willen we het vitessespel behouden, we zullen moeten overgaan naar 1 wedstrijd per weekend.
In de top-tien van de 106 oude duiven vinden we met Cyriel, Ludo en Hok , 3 duiven terug van onze vereniging...toch niet zo slecht.
Bij de 190 jaarlingen is het Cyriel Vermunicht die met 13,14,15 en 54 (4/6) de beste uitslag neerzet.

Dit weekend was ook de start van het Halve Fond-seizoen en Eric Van den Brande heeft meteen zijn eerste palm beet tegen 861 oude duiven. Ander opvallende prestaties kwamen van Louis Peeters (8/12), Louis Brabants (1ste en 2de getekende op plaatsen 17 en 18 en een 6/16), Louis Warpy (6/12) , Hok Laeremans (3/5) en Ivo Lodewijckx (3/6).
Bij de 1074 jaarlingen is onze kampioen van vorig jaar, Louis Peeters, opnieuw de uitblinker met een 7/7. Hok Laeremans met 3/6, Theo Yskout - beginnende met de 5de plaats - met 8/19, Frans Van Thielen (3/4) en Eric Van den Brande (3/5) kunnen ook wel tevreden zijn met de Hafo-start van 2009.
Op eigen hok was het ook uitkijken naar het Pithiviers-debuut. Met een 4/9 kan ik best wel leven en de prestatie van "James II" stemt me heel hoopvol. Met zijn 59ste plaats op zijn eerste vlucht "verder dan Parijs" laat hij allezins zien dat de kilometers geen probleem zijn voor mijn "Ludo-Verrycken-duiven". Ook mijn derde duif "de Robin(Hood)" is een rechtstreekse van de Ludo. Waar wacht ge nog op Ludo ?
Op Soissons speel ik een 2/4 met "de Bokser" en"de Rambo", wat me dus dit weekend een 6/13 oplevert met de weduwnaars...kon slechter !

Niet vergeten : volgende week eerste wedstrijd voor "Het Pithiviers-criterium" : OUDE DUIVEN !!!

Geen opmerkingen: