zondag 11 mei 2008

Edwin Verstappen doet het opnieuw !

Op de Schrieksesteenweg hebben ze de smaak te pakken: voor de 2de maal op rij gaan den Edwin en Christine met de zege lopen bij de jaarlingen vanuit Noyon.Tegen 547 jaarduiven lukken ze niet alleen de 1ste prijs, van de 15 prijzen spelen ze er liefst 9 per tiental.De winnaar van vorige week, 6209702-07,doet het nu met een 21ste plaats ook niet onaardig.Er zijn er trouwens nog wel een paar die al meer dan eens vooraan op de uitslag zijn terug te vinden.Over een paar weken maken we wel een overzichtje van mogelijke asduiven.

Nog een uitblinker van uit Noyon deze week ,maar dan vooral bij de oude duiven,is een ex-spoorman-collega van mij,Fonske Van der Veken.Tegen 305 oude duiven begint hij met een prachtige 5de plaats en scoort verder een 4/4.
Op Quievrain gaat het van kwaad naar erger. Alleen Paul Van den Brande lukt het nog om een duif (zelfs twee) per 10-tal te klokken. Zijn 2 oude rakkers van 2002 vliegen een 2oste en 21ste prijs van 212 oude duiven.
Wat gaat dat volgende week geven bij de jonge duiven? Meer en meer hoor ik stemmen opgaan die zeggen het Quievrain- en Noyonspel voor bekeken te houden en zich te gaan toespitsen op het halve fondspel.Wat haalt het uiteindelijk nog uit om op 2 snelheidsvluchten per weekend mee te spelen wanneer ge merkt dat ge met onderhand een heel dorp niet aan de bak komt in uw samenspel.Natuurlijk zal het niet makkelijk zijn om vanuit Melun,Dourdan of Pithivier prijs te spelen, maar dat is het ook niet vanuit Quievrain of Noyon.Misschien moeten we inderdaad, zoals Eric Van den Brande nu,en in een verder verleden o.a. Lowie Brabants en Hok Laeremans,het roer helemaal omgooien en het vitessespel maar laten voor wat het is.Om het in spoorwegtermen te zeggen: Parijs ligt ten slotte ook maar om de hoek !
Dirk

Geen opmerkingen: