zondag 13 april 2008

" Hold up " van Hok Laeremans !!!

Eindelijk zijn de meeste liefhebbers aan de start gekomen. Van het vooropgestelde slechte weer is niets in huis gekomen en zowel de duivenmelkers als de renners in Parijs-Roubaix waren er niet rouwig om.

Met een uurtje vertraging werden de 2191 van het Neteverbond gelost om 10u00.Er was een matige ZW wind en het zicht was overal vrij goed.

Op eigen hok hadden we verwacht dat de duiven rond 10 over 11 konden arriveren en het was ook niet veel later dat we de eerste duiven zagen "trekken". Wijzelf klokten om 11u15 de Gaspercic en de Rambo,op 16 de Bokser en op 17 de Vechter.Daarna viel het stil.Met de gedachte van 4 prijzen van onze 9 inzetten trok ik redelijk tevreden naar Hortense .Bleek dat daar een HOLDUP had plaatsgevonden door Hok Laeremans.Die mannen begonnen niet alleen 8 minuten vroeger dan wijzelf, ze hebben zelfs hun deel van de prijzen thuis vooraleer bij ons een pluim te zien was. Zoals de Jos vanmorgen al zei ("maak maar een schoon randeke aan den uitslag zodat we die mooi kunnen in kaderen" ), is dit inderdaad een grandioze uitslag: tegen 1391 jaarduiven geeft dit volgend resultaat: 2,3,4,70,76,124,177 en 456 of 8/17.

De kers op de taart bij de jaarlingen was echter voor een andere clubgenoot, Roger Braes uit Booischot,die tenandere met 8/16 ook zijn start niet gemist heeft.Hij was daarenboven ook nog zo goed om "de bom " te laten voor de Daltonbrothers van Hok Laeremans.

Bij de oude duiven laat Lowieke Brabants zich ook voor het eerst zien dit seizoen :tegen 800 oude duiven begint hij met zijn "Marian" met de 10de prijs en eindigt met een 8/18.

Paul Vanden Brande speelt een 4/5 (met de jaarse 3/6) en blijft met een prijzenpercentage van meer dan 60% goed bezig.

NIEUW-NIEUW-NIEUW-NIEUW
Hier nog wat meer uitleg over onze nieuwe minicompetitie :

De Snelheidsmarathon van De Snelle Vlucht

We spelen 8 weken afwisselend een Quievrain en een Noyonvlucht volgens onderstaande kalender.Het klassement wordt gewonnen door diegene die over 8 wedstrijden het meeste prijzen wint met 1° en 2° getekende.Bij gelijke stand is het coëfficiënt doorslaggevend.
Bij uitgestelde lossing op zondag, vervalt de vlucht en schuift de kalender met een week op.Tussen de wedstrijden van de oude en de jonge duiven hebben we 4 weken om dit op te vangen.
De winnaar van De Snelheidsmarathon ontvangt een wisselbeker ons geschonken door
"Mario's Bakkershuys" uit Houtvenne met daaraan verbonden nog een mooie prijs.
Voor het verdere prijzenpakket zijn we nog in onderhandeling met enkele kandidaat sponsors.Eventueel geïnteresseerden zijn altijd welkom !
Deze wedstrijd is gratis voor de leden van De Snelle Vlucht Houtvenne.

Kalender:
01/06 Quievrain oude
08/06 Noyon oude
15/06 Quivrain jaarse
22/06 Noyon jaarse
20/07 Quievrain jonge
27/07 Noyon jonge
03/08 Quievrain jonge
10/08 Noyon jonge


Voorlopige sponsors: 't Bakkershuys , Zakenkantoor Van der Mieren , Duivenlokaal "Fons en Hortense" , Dagbladhandel Gerda , Pinokkio , Café Het Draverke , Van Robaeys en Beyers...

Alvast bedankt !!

Tot volgende week....
Dirk

Geen opmerkingen: