maandag 22 maart 2010

Cyriel Vermunicht zoals van ouds... !!!

De eerste echte wedstrijd van 't seizoen is weer gevlogen en 't was al meteen een koers met hindernissen. Het slechte weer van zondag zorgde er voor dat de korven pas op maandagmorgen konden worden losgetrokken.
Hadden de meeste van onze liefhebbers schrik van 't weer of vonden ze de tijd nog niet gekomen om het strijdperk te betreden, ouwe getrouwe Cyriel Vermunicht liet het niet aan zijn hart komen en was direct op de afspraak . Als enige van De Snelle Vlucht Houtvenne nam hij deel aan het openingweekend en hoe ?!?!?!?!
Met 3,5 en 6 tegen 109 oude duiven en slechts vijf mee, doet niemand beter. Bij de 136 jaarlingen lukt hij daarenboven ook nog eens een 2 op 2. Van een droomstart gesproken....! 't Zal hem deugd doen !!!!
Als nu het weer wat mee wil , dan zullen er vermoedelijk volgend weekend al heel wat meer duiven in de manden gaan. Het weekend daarna is het Pasen en spelen we voor de Paashazen. Tegen die tijd beginnen ook de mannen van het langere werk stillaan aan de voorbereidingsvluchten en dus zal de concurrentie niet mals zijn om "nen haas" te winnen.
Op eigen hok gaat alles zijne gang... de jongen van de 1ste ronde vliegen goed, de verliezen zijn voorlopig beperkt (5 kwijt van de 38, één teruggehaald bij Jules Opdebeeck -de broer van onze voorzitter- en 1 teruggebracht door Roger Braes), de 2de ronde is nog aan de verkenningronde bezig en de weduwnaars trainen 35 à 45 minuten....ze zijn in orde...als ze nu ook nog iets waard zijn, dan komt het wel goed !
Ondertussen zijn we ook weer gestart met onze actie "samen eten kopen". Misschien zijn we wat laat in actie geschoten, maar als ge de prijzen van het aangeboden duiveneten bekijkt, dan lijkt het misschien toch wel de moeite om een bestellingske te plaatsen...ten laatste op woensdag 24 maart .

Geen opmerkingen: