zondag 20 april 2008

Jos Baeten in volle galop !

De eerste mooie lentedag zorgde onmiddellijk voor zwaar duivenweer : wind uit het oosten, daar houden de duiven niet van. Voor de melkers is zo'n weer meestal toch wel een waardemeter om de sterkste duiven te leren kennen. Bij snelheden van 1300 m en minder komen de echte krachtpatsers naar voor.
Op eigen hok lukt het voorlopig niet om duiven vroeg op de uitslag te krijgen.Met een 11/26 over de eerste drie weken heb ik een dubbel gevoel. Met 42 % prijs speel ik meer dan 1 op 3 maar het kan hopelijk toch nog wat beter en vooral vroeger. De Bokser met een 3/3 en de Meeuw (broer Bokser) , de Ludo en de Rambo (zoon Ludo) met 2/3 hebben een redelijk geslaagde seizoenstart genomen. Om over een maandje kans te maken om onze Snelheidsmarathon te winnen, zullen ook de andere krijgers een tand moeten bijsteken.Immers, de concurrentie zal bikkelhard zijn.

Het meest in het oog springend dit weekend was de uitslag op Quievrain van Jos Baeten.De Jos die jaren met koerspaarden in de weer is geweest, lukte een prachtige uitslag. Bij de 526 oude duiven begint hij met een 6de plaats en haalt hij 6/8, bij de 967 jaarduiven klokt hij de 27ste prijs en haalt verder een 8/10.

Nog een blikvanger op Quievrain is Ludo Verrycken die zowaar een 7/7 lukt bij de jaarduiven.

Over de wedstrijden vanuit Noyon kunnen we kort zijn : een collectief goede prestatie van onze leden met vooral Van der Auwera & Zn. (4/4) en Eric Van den Brande (6/8) goed presterend.




Nog wat nieuws over onze Snelheidsmarathon. Voorlopig hebben we al een mooie prijzentafel van 205 € en van 275 kg duivenvoer. De allernieuwste sponsors zijn : onze eigenste cafébazin Hortense, Café Het Draverke ,Natural Schoten,De Borduurshop in Houtvenne en Electriciteitswerken Johan Laeremans uit Aarschot(zoon van de Fons).Alvast bedankt namens onze leden.

Ik wil iedereen nogmaals oproepen om te proberen nog enkele mogelijke sponsors warm te maken zodat we voor deze ,voor onze leden GRATIS, Snelheidsmarathon zoveel mogelijk te verdelen hebben.


Dirk

Geen opmerkingen: