vrijdag 10 april 2015

De echte start !!!

Afbeeldingsresultaat voor lenteHet is eindelijk lente geworden...tijd voor de echte start van het duivenseizoen. 't Wordt ook tijd dat het beter weer wordt want voor wie wil deelnemen aan de Hafo vluchten kan er ook niet lang meer gewacht worden....er moeten stilaan wat kilometers op de tellers komen.
Het voorbije Paasweekend heb ik voor 't eerst jaren nog eens een paasklok gewonnen en dan nog wel zonder deel te nemen.
De 1ste getekende, de 512 -14, van Verrycken-Laeremans, is een jaarling die ik vorig jaar kweekte uit 2 Edwin Verstappen-duiven, op mijn hok speelde en die nu zijn verdere carriere mag afwerken aan den overkant van de steenweg en al direct met resultaat. Het was dan ook een meer dan aangename verrassing wanneer den Hans zijn gewonnen chocoladen paasklok bij ons kwam afgeven.
Bedankt, Hans en Karolien !!!

De ereprijs bij de oude duiven was op 5 april voor Firmin Van Loock. Andere opvallende prestaties : de Wim met 7/16 en de paasklok, Jef Opdebeeck met 3/3 en de paashaas.
Bij de jaarse duiven winnen Scherens Zeb & Ronny de 1ste prijs. Hier zijn het Verrycken-Laeremans (4/4 en de paasklok) en Firmin Van Loock (6/7 en de paashaas) die het meest in 't oog springen terwijl ook Jos Verduyckt-Van Duvel met 4/5 goed bezig lijkt.

Tot de volgende .

Dirk

Geen opmerkingen: