zondag 8 juni 2014

't Valt al bij al nog mee...

Gisteren rond de middag....12 jonge duiven thuis van de 27 die mee waren naar Soissons. Mijne favoriet was te laat, maar wel thuis. Twee duivinnekes die 2 op 2 hadden gevlogen op Momignies waren niet thuis, dieje mooie blauwe witpen die de eerste keer echt naar de pin gevlogen had ontbrak ook nog.....kortom, het leek "zwarte zaterdag" te worden. Vierentwintig uur later valt het al bij al nog wel mee.....nog 4 zijn er achter  en daarbij toch ook nog wel die 2 eerder genoemde duivinnekes.
De weduwnaars bezorgden mij dit weekend een beetje dubbel gevoel. Met 6 van de 12 op den uitslag wil ik zeker niet klagen maar de vraag waarom mijn 4 oude duiven er allemaal naast vlogen en 6 van de 8 jaarlingen wel op tijd konden komen blijft toch onopgelost. De 3 vorige wedstrijden scoorden mijn tweejaarsen  10 op 12....nu een collectieve offday mag ik hopen !
Ikke en den Tarzan
Bij de jaarduiven begint den Tarzan zich stilaan op te werpen als "the leader of the band". Misschien hangt het één wel aan 't ander vast want niet alleen wat uitslagen betreft wordt hij haantje de voorste, ook op het kot begint hij baas te spelen en dat was eerst wel anders. Herinner jullie de foto van de weduwnaarsbak met lintjes in....toen werd diezelfde Tarzan nog uit zijne bak gevochten... .

In Hafo-Kempen speelden we wederom Souppes-sur-Loing en het zijn opnieuw dezelfde kleppers als het vorige weekend die ook nu weer de dienst uitmaken. Bij de 471 oude duiven is het dit keer Gaston De Rijck die de ereprijs wint en bij de 646 jaarduiven zijn het opnieuw Eddy en Nicole Huygens die de palm veroveren.
Opvallende prestaties komen deze week van Edwin Verstappen met o.a. 2, 3 en 6 bij de oude duiven en 4 en 13 bij de jaarlingen. Firmin Van Loock vraagt zich ongetwijfeld hetzelfde af als ik : waarom vliegen de oude duiven 6 op 6 en komen de jaarlingen te laat ?   Eric Van den Brande is dan weer top bij die jaarse duiven met de 6de prijs met zijn eerste getekende en een 7/8. We zien ook dat Henri en Frans Van Den Broeck een puntje halen voor De Allrounder maar dat ze voor 't eerst de koppositie moeten delen en wel met Edwin Verstappen: allebei 10 punten.

Voor de wedstrijd uit Soissons werden er dit keer op de Varkensmarkt 648 jonge duiven in de manden gestopt. De winnaars zijn ook hier Eddy en Nicole Huygens die we - echtig en techtig - de overwinning heel erg gunnen....maar wat vind ik het spijtig voor den Omer....een zege zou de sympathieke zanger uit Hulshout enorm veel deugd gedaan hebben, al is het natuurlijk geen oneer om geklopt de worden door één van de sterkste hokken uit de regio en misschien wel van heel België.
De meest in het oog springende prestatie komt misschien wel van Hok Laeremans. De jonge duiven van de Fons en de Jos zijn al van bij de start goed op dreef en blijkbaar hebben ze ook al nen opvolger voor hunne goede jaarman -234/13 - want ze pakken nu ook bij de jonge duiven de poen met een nieuwe ster in wording : den 238/14. Daarbovenop scoren ze een 26/37 zodat we echt wel van een zeer sterke start van het jonge duivenspel mogen spreken.

NIET VERGETEN  !!!!!

Zaterdag start de Zesdaagse voor jonge duiven op Soissons en we rekenen op een massale deelname : inschrijving kost slechts 5 €  !  

Volgende wedstrijd voor De Allrounder is op 21 juni : Soissons Jonge duiven

Geen opmerkingen: