zondag 6 april 2014

Er is weer hoop !

Na de al bij al toch wel tegenvallende prestatie van vorige week waren de verwachtingen voor 't afgelopen weekend niet al te hoog. Met 2 duiven minder - ene achtergebleven en ene dinsdag teruggekomen en "verwijderd" - vlogen de weduwnaars hun 2de Momignies en tot mijn grote tevredenheid halen zijn een 6/13. De Spike (13de) en de James (20ste - samen binnen met Spike maar niet gepiept !) naderen zelfs de top 10. Bij de jaarlingen (4/9) zitten geen vroege prijzen maar de Lode (zomerjong, volle broer van de Spike en allebei uit mijne Ludo x dochter Micheline) vliegt toch al 2 op 2 en heeft zijn start dan ook niet gemist.

De wedstrijd zelf....de duiven komen blijkbaar goed recht "binnen" want de vroege prijzen zitten zowat in 't midden van 't spel zowel in de "voorop" als in den "achterop".
Zoals we al langer weten....als ge Firmin Van Loock kunt voorpakken, dan staat ge vroeg....wel, er kwam niemand voor ! Zijn 2de getekende was de snelste duif van de 610 ingekorfden op de Varkensmarkt en wint de ereprijs tegen 252 oude duiven. Met 1, 5, 12, 19, 71 en 82 laat de Fimme meteen in zijn kaarten kijken en is de start in 2014 veelbelovend.
Andere smaakmakers bij de oude duiven zijn H & F Van Den Broeck (2/3 en per 10tal), Louis Brabants (8/19), Johan Meir (9/13) Verduyckt-Van Duvel (3/4) en Herman Belmans (6/10).
Bij de 358 jaarduiven laten Henry en Frans Van Den Broeck zien dat zij en niemand anders in 2014 het best uit de startblokken zijn geschoten. Met 1, 2 en 13 (3/3) dulden zij geen tegenstand en laten ze zien dat er in Westmeerbeek wel degelijk goede duiven zitten als ge door de ligging in een samenspel al niet bij voorbaat benadeeld wordt !
Gaston Verbraecken op plaats 3 en Chris Clé op 4 en 5 (4/5) bevestigen deze stelling !
Prijzenpakkers bij de jaarlingen zijn o.a. Edwin Verstappen (12/22), Sapion Martha (8/9), onze voorzitter Jef Opdebeeck (7/10) , Gerard Rens (7/15) en Hok Laeremans (6/12).

De wedstrijden uit Soissons haalden zoals verwacht nog niet veel deelnemers maar ook hier schuiven de bekende namen al naar voor.
Jos Verduyckt-Van Duvel wint de ereprijs en 5/5 bij de oude duiven en bij de jaarlingen grijpen Eddy en Nicole Huygens de macht met de palm en een 6/7. Concurrentie ...wees op uw hoede !


Met 2 weken na elkaar een schitterende prestatie blijven H & F Van Den Broeck aan de leiding voor De Allrounder met 4 op 4. Onze winnaars 2013 , Hok Laeremans, nestelen zich met 3 punten mooi in 't wiel en daarna is er een peletonnetje van 8 met 2 punten.
Volgende vlucht 19 april Soissons Oude. 

Opgelet: wijziging vluchtkalender
De wedstrijden uit Momignies op 19 en 26 april worden geschrapt : Momignies alleen OPLEREN.
Wel wedstrijd uit Soissons !!!

Op paaszaterdag komen de klokken op de Varkensmarkt.
Te winnen met de 1ste eerste getekende bij de Oude en bij de Jaarse op Soissons:
een chocoladen paashaas !
Een liefhebber kan maar 1 haas winnen en de eerste wedstrijd die in aanmerking komt is die bij de Oude duiven .

Geen opmerkingen: