zaterdag 22 maart 2014

Van Bael-Schroeven had de snelste !!!

Tweede wedstrijd van 't nieuwe seizoen en ondanks de slechte vooruitzichten toch op tijd los alleen met wat minder duiven aan de start : vorige week 154 vliegers en nu maar goed de helft...34 oude en 49 jaarse.
Niet getreurd...een dik uurtje vliegen...5 à 10 minuten wedstrijd en de prijzen zijn verdeeld.
                            Bij de oude is Hok Laeremans (onze Allrounder 2013) de snelste en die winnen dan ook de waarborg. Bij de jaarduiven is het ouwe-getrouwe-ex-voorzitter Frans Van Bael die ook nu weer gaat proberen om dit seizoen iedereen van 't kaske naar de muur te spelen en al meteen een palm op zijn palmares mag bijschrijven. De waarborg wordt hier gewonnen door Verrycken-Laeremans (met een duif gekregen van onze Allrounder 2013) en met die winst kan den Hans al direct een boomzaag gaan kopen !!!

De tijd van toen... !
Op eigen hok hebben mijn jonge duiven voor 't eerst kennis gemaakt met de grote klad van de Langestraat...vanavond nog 2 achter.... misschien zitten ze ook op die tak, te wachten op het eerste zonlicht !
De weduwnaars hebben enkele dagen geleden hun duivin terug gekregen en zijn ondertussen 2 keer opgelaten. De eerste keer alles goed en snel thuis, gisteren op de sukkel naar huis en nog nen ouwe vanmorgen thuisgekomen. Vorig seizoen was ik er na twee keer dragen al 3 kwijt...er is dus beterschap ! Of het echt allemaal goed komt zien we over enkele weken/maanden... .

Geen opmerkingen: