zaterdag 4 december 2010

De afwezigen hadden (zoals meestal) ongelijk...

Belofte maakt schuld en gisteren was het dan zover. Onze lokaalhoudster Hortense trakteerde alle leden van De Snelle Vlucht met lekkere frieten "met iets bij" en de afwezigen hadden weeral ongelijk. Niet alleen waren de frieten overheerlijk en snel ( hoe deden die mannen dat zo rap) gebakken, het was voor alle aanwezigen weer eens gezellig samenkomen. Door de initiatieven die we de laatste jaren  hebben genomen om ook de wederhelften wat meer bij ons verenigingsleven te betrekken, zie je dat die vrouwen ook meer en meer een echt clubje gaan vormen waarbij iedereen welkom is. Tot spijt van wie 't benijd, maar ze blijken goed overeen te komen !
Voor we 't wisten was 't elf uur en tijd om gaan te slapen.

Met het koppelen voor de winterkweek is ondertussen bij vele liefhebbers het nieuwe seizoen alweer begonnen. Op eigen hok ga ik nog een veertien dagen wachten. Die drie weken later koppelen wil zeggen ook drie weken later spenen en drie weken later uitlaten. Gaat de zon op 25 januari om 17u20 onder, dan is dat rond 15 februari pas om 18u00.  Die drie weken geven mij dus de kans om met de hulp van mijn 2 soigneurs, vrouw en zoon, 's avonds de pas gespeende jonge duiven nog uit te laten om een uur of 4. We zullen ons plan zo wel trekken... .

Stillaan naderen we de eindejaarperiode en voor De Snelle Vlucht betekend dit ook de jaarlijkse kampioenendag in de voetbalkantine van onze plaatselijke trots, 1ste provincialer KFC. Houtvenne op 2de kerstdag vanaf 16u00. Zoals steeds gaan we er weer een gezellige boel proberen van te maken en hopen we met onze bonverkoop er te kunnen voor zorgen dat er ook volgend jaar weer wat te verspelen valt.
De bons die we gaan aanbieden zijn niet van de minsten. Naast onze plaatselijke kampioenen met regionale bekendheid  zijn er ook schenkingen van provinciaal, nationaal en zelfs internationaal bekende liefhebbers: Ceulemans Kevin & Nick, Daneels-Dierickx, De Belser Johan, Engels Jos & Jules, Heremans Michel, Lens Jules, Peeters Fabienne, Scheers-Lodewijckx, Smets Leo, Van De Putte Hugo, Van Eynde-Govaerts, Verstappen Edwin, Vlaeminck Marc, Yskout Theo,...en alle anderen ....al bedankt op voorhand !!! Vanaf 6 december staan de bons ONLINE op http://www.houtvensefondclub-reisduiven.be/

Geen opmerkingen: