zondag 7 november 2010

Praagse lente in november !!!


Het reizen voor de duiven zit er op, tijd voor de melkers om de wereld te verkennen !
Na vorig jaar Montpellier in het zonnige zuiden te hebben bezocht, trokken we dit jaar naar de Gouden Stad, de stad met de duizend torens : PRAAG .
Op 1 november om een uur of 5 vertrokken we in Aarschot met de trein naar Luik waar we overstapten op hogesnelheidstrein ICE 17 naar Keulen. Daar aangekomen was het - voor de meesten onder ons met grote spanning - wachten op de nachttrein City Night Line naar Praag. Waar ik zelf normaal best goed kan slapen in de trein werd ik nu, door giechelende en pleziermakende meisjes van 50 jaar en ouder, uit mijn slaap gehouden. Inderdaad, onze vrouwen amuseerden zich al vanaf de eerste avond als chiromeisjes die op bivak vertrokken.
De ene sliep al wat beter dan de andere, er werden ook enkele bomen doorgezaagd en voor we 't wisten stond de Fons al aan ons bed om iedereen te wekken.....'t was kwart voor 7...hoogtijd om op te staan volgens de nestor van onze groep. Bij aankomst hadden we een uurtje vertraging maar tegen de middag zaten we al aan 't tafel in het restaurant van het voortreffelijke brouwerij-hotel "U Medvidku"(www.umedvidku.cz).
De rest van 't verhaal horen jullie wel van de medereizigers. Iedereen zal U kunnen vertellen wat een prachtstad Praag wel is en hoe leuk we 't er hebben gehad. Was hier in België het weer niet te best , in Tsjechië leek het geen herfst, maar Praagse lente. Temperaturen van 17° en licht bewolkte lucht hadden we natuurlijk niet verwacht, maar 't was mooi meegenomen.
Waar 2011 ons zal brengen weten we nog niet maar met zo'n prettig gezelschap wil ik overal naartoe !
Wie leeft zal zien !!!!

Geen opmerkingen: