zondag 6 juni 2010

Michel Heremans buiten categorie !!!

Het duivenseizoen draait stillaan op volle toeren en als er dan zoals vorige zaterdag een loodzware opdracht op het programma van de Hafo-vliegers staat, dan komt de topkwaliteit natuurlijk naar boven. In ons lokaal zitten meerdere melkers met goede duiven, maar wat Michel Heremans vorige zaterdag uit zijn mouw schudde was toch wel absolute klasse.
Tegen 933 jaarduiven lukt Michel een 9 op 11 met een onnavolgbare 1, 5, 6, 7, 10,43, 61, 190 en 191. Daarenboven speelt hij tegen de 548 oude duiven ook nog eens 4/7 beginnende met 10 en 19.
Bij die oude duiven zien we ook een sterk spelende Edwin Verstappen die een 7/9 lukt en vaste waarde Firmin Van Loock met 6/8. Bij de jaarduiven zijn o.a.Hok Laeremans (4/5), Roger Braes (5/10) en René Bellens (6/10) vast wel tevreden met de behaalde resultaten.
Op eigen hok kregen we een serieuze opdoffer. Na de voortreffelijke resultaten (voor mijn doen) van de voorbije 4, 5 weken, was het nu armoe troef. Alleen "DenBleken 061/08" liet zich weer in positieve zin opmerken en vliegt zijn 9de prijs op 10 inkorvingen: 2x Momignies, 1x Soissons en alle 6 de Hafovluchten tot nu toe....had ik er zo al maar wat meer. Langs vaders kant heeft deze duif een Gaspercic - Genk (broer van de vroegere doelman van VC Westerlo) afstamming, langs moeders kant Ivo Luyten - Gust van den Eynde (Theo Vermerckt).Ooit schreef ik in een blog over mijne Gaspercic die thuis kwam zonder achtervleugel en dat zijn leven afhing van zijn kinderen 061 en 062. Wel, den 061 vliegt nog steeds en ook de 062 was een goede vliegster... .

Vandaag begonnen we ook aan de Zesdaagse van De Snelle Vlucht Houtvenne. Van de 24 ingeschreven leden maakten we 12 koppels en na de eerste wedstrijddag zijn het de buren van de Varkensmarkt, de Wim en onze president Jef die de leiding nemen...de fondspelers op kop van de Vitesse-zesdaagse !!!

Voor de Londen-reis waren we vandaag ook al aan de eerste wedstrijd met de jonge duiven. Na vandaag hebben we met Hok Laeremans, Luyten-Verstrepen en Edwin Verstappen , 3 leiders met 7 punten, op de voet gevolgd door Roger Braes en Verduyckt-Van Duvel met 6 punten en René Bellens (ondertussen al 3 zakken duiveneten !!!) en Wim Helsen met 5 punten.
Op 20 juni volgende afspraak met de jonge duiven van uit Soissons !

Geen opmerkingen: