maandag 14 juli 2008

Gouwe ouwe,maar ook nieuwe namen op Orléans...

Vooral het feit dat ik zelf nog niet helemaal overgeschakeld ben op de Halve Fond, zorgt er voor dat de vluchten,duiven en melkers van die categorie duivensport nog niet echt aan bod zijn gekomen in mijn wekelijkse column. Nochtans zijn er bij onze leden enkele liefhebbers die het meer dan behoorlijk doen op de "vluchten verder dan Parijs". Behoren mensen zoals Michel Heremans, Louis Brabants, Roger Braes en Edwin Verstappen tot de ervaren hafo-spelers dan laten ook nieuwe gezichten meer en meer van zich spreken.Hierbij denk ik dan aan Hok Laeremans,Eric Van den Brande en sinds vorige zaterdag ook Geert Van den Wijngaert en Alfons Helsen .

Wie op de provinciale vlucht vanuit Orléans goed wil spelen moet zijn duiven tip-top in orde hebben. Zieke duiven of duiven met "dikke koppen" doen niet mee in de spits van de wedstrijd.Het tegengestelde is natuurlijk ook waar: 't is niet omdat de duiven uiterlijk in goede conditie zijn, dat ze ook in de wedstrijd de pannen van het dak vliegen. Doorzettingsvermogen van zowel duif als melker moet echter op termijn toch zijn vruchten afwerpen. De Geert is hiervan een goed voorbeeld: een goede verzorging, duifjes die er prima uitzien en toch wou het niet lukken.....tot vorige zaterdag ! Met een 5de plaats van 992 jongen in Hafo Kempen en een 15de plaats Provinciaal tegen 9860 duiven krijgt de Geert eindelijk loon naar werken. Proficiat !
Ook de Wim (Helsen Alfons) speelde een sterke Orléans met 3/5. Met een 10de plaats in Hafo Kempen en een 55ste plek provinciaal lijken zijn duiven klaar voor Bourges... .
Bij de jaarlingen eveneens een sterk spelende liefhebber van bij ons: Michel Heremans. Met provinciaal een 2de en een 3de plaats tegen 4281 jaarduiven doet hij zijn reputatie alle eer aan.
Nog even over de vitesse....
In onze bond staat er tegenwoordig geen maat op de duiven van Ludo Verrycken. Op een paar weken tijd speelt hij meer prijzen dan anderen -weliswaar met minder duiven- op een heel seizoen (of zelfs een heel leven).Voor mij staat het vast: ik trek op mijn duivenhok deze winter volledig de kaart Verrycken. Mijne Francis (40ste van 1794 -steeds vroeger) gekweekt uit de zuster van mijne Vechter(rechtstreeks Verrycken)en den 107(52ste van 1794 duiven) rechtstreeks van de Ludo hebben zondag laten zien dat mijn gedacht misschien nog zo slecht niet is.
Zondag is de laatste dag voor de zesdaagse (Noyon) en de eerste vlucht met de jonge duiven (Quievrain) voor de Snelheidsmarathon.
Dirk

Geen opmerkingen: