zondag 15 juni 2014

Den uitslag zegt niet alles....of toch wel ???

Men zegt wel eens dat men met cijfers alles kan aantonen. en dat zal ook wel zo zijn. Toch wil ik even de volgende resultaten mededelen zodat we er toch eens kunnen over nadenken.
Zouden onze Houtvense liefhebbers nu echt zoveel beter spelen in het Nieuwe Grensverbond dan in ons eigen lokaal ? Even de 2 laatste Momignies bekijken... .
Er werden 213 Houtvense duiven in de manden gestoken en daarvan vliegen er 74 prijs = 34%.Wat zien we echter...1 melker, Jef Vleugels korft 33 duiven in en speelt daarvan 24 prijzen = 72%. Tellen we de Houtvense duiven zonder die van de Jef dan komen we aan 180/50 = 27%. Conclusie....er is er in Houtvenne blijkbaar toch maar ene die goed woont voor Het Nieuwe Grensverbond en die woont dan ook nog goed voor ons eigen spel : weekspel 11 juni geeft JV 17 duiven mee en speelt daarvan 10 prijzen = 59% terwijl de andere melkers uit Houtvenne er (bijna) niet aan te pas komen : 25%. Goede of slechte ligging ??? Goede of slechte duiven ????
Terwijl ik dit artikel aan 't maken ben vliegen mijn papieren op de terrastafel omhoog van de zucht van de Vleugels zijn jonge duivinnen.....vraag het maar aan die van ons als ge 't niet wil geloven !!!
Op Soissons zijn het vooral weer de mega-hokken die de duiven langs hunne kant krijgen. Na al verschillende ereplaatsen te hebben bemachtigd is het eindelijk raak voor Marc en Stephanie Heremans: zij winnen de palm bij de 520 jonge duiven.
De jonge duiven vlogen dit weekend hun eerste hafo-vlucht vanuit Sourdun en 't was Gaston De Rijck uit Pijpelheide die met de eerste prijs gaat lopen. De jongen van Gaston deden het ronduit schitterend : 1,3,9,11,12,13,15,17,64,.... en 15/21 tegen 595 jonge duiven. Andere uitblinkers waren  o.a. Edwin Verstappen (8/12) en Hok Laeremans (10/16).
Bij de 429 oude duiven is het Hilde Ceulemans die de Houtvense eer hoog moet houden met 5,10,13,... en 9/11. Edwin Verstappen 7/8, Huygens E & N 4/4 en Gaston De Rijck 6/8 zullen ook wel niet klagen.
Eddy en Nicole moeten dit week de ereprijs bij de jaarduiven aan de concurrentie laten.

zondag 8 juni 2014

't Valt al bij al nog mee...

Gisteren rond de middag....12 jonge duiven thuis van de 27 die mee waren naar Soissons. Mijne favoriet was te laat, maar wel thuis. Twee duivinnekes die 2 op 2 hadden gevlogen op Momignies waren niet thuis, dieje mooie blauwe witpen die de eerste keer echt naar de pin gevlogen had ontbrak ook nog.....kortom, het leek "zwarte zaterdag" te worden. Vierentwintig uur later valt het al bij al nog wel mee.....nog 4 zijn er achter  en daarbij toch ook nog wel die 2 eerder genoemde duivinnekes.
De weduwnaars bezorgden mij dit weekend een beetje dubbel gevoel. Met 6 van de 12 op den uitslag wil ik zeker niet klagen maar de vraag waarom mijn 4 oude duiven er allemaal naast vlogen en 6 van de 8 jaarlingen wel op tijd konden komen blijft toch onopgelost. De 3 vorige wedstrijden scoorden mijn tweejaarsen  10 op 12....nu een collectieve offday mag ik hopen !
Ikke en den Tarzan
Bij de jaarduiven begint den Tarzan zich stilaan op te werpen als "the leader of the band". Misschien hangt het één wel aan 't ander vast want niet alleen wat uitslagen betreft wordt hij haantje de voorste, ook op het kot begint hij baas te spelen en dat was eerst wel anders. Herinner jullie de foto van de weduwnaarsbak met lintjes in....toen werd diezelfde Tarzan nog uit zijne bak gevochten... .

In Hafo-Kempen speelden we wederom Souppes-sur-Loing en het zijn opnieuw dezelfde kleppers als het vorige weekend die ook nu weer de dienst uitmaken. Bij de 471 oude duiven is het dit keer Gaston De Rijck die de ereprijs wint en bij de 646 jaarduiven zijn het opnieuw Eddy en Nicole Huygens die de palm veroveren.
Opvallende prestaties komen deze week van Edwin Verstappen met o.a. 2, 3 en 6 bij de oude duiven en 4 en 13 bij de jaarlingen. Firmin Van Loock vraagt zich ongetwijfeld hetzelfde af als ik : waarom vliegen de oude duiven 6 op 6 en komen de jaarlingen te laat ?   Eric Van den Brande is dan weer top bij die jaarse duiven met de 6de prijs met zijn eerste getekende en een 7/8. We zien ook dat Henri en Frans Van Den Broeck een puntje halen voor De Allrounder maar dat ze voor 't eerst de koppositie moeten delen en wel met Edwin Verstappen: allebei 10 punten.

Voor de wedstrijd uit Soissons werden er dit keer op de Varkensmarkt 648 jonge duiven in de manden gestopt. De winnaars zijn ook hier Eddy en Nicole Huygens die we - echtig en techtig - de overwinning heel erg gunnen....maar wat vind ik het spijtig voor den Omer....een zege zou de sympathieke zanger uit Hulshout enorm veel deugd gedaan hebben, al is het natuurlijk geen oneer om geklopt de worden door één van de sterkste hokken uit de regio en misschien wel van heel België.
De meest in het oog springende prestatie komt misschien wel van Hok Laeremans. De jonge duiven van de Fons en de Jos zijn al van bij de start goed op dreef en blijkbaar hebben ze ook al nen opvolger voor hunne goede jaarman -234/13 - want ze pakken nu ook bij de jonge duiven de poen met een nieuwe ster in wording : den 238/14. Daarbovenop scoren ze een 26/37 zodat we echt wel van een zeer sterke start van het jonge duivenspel mogen spreken.

NIET VERGETEN  !!!!!

Zaterdag start de Zesdaagse voor jonge duiven op Soissons en we rekenen op een massale deelname : inschrijving kost slechts 5 €  !  

Volgende wedstrijd voor De Allrounder is op 21 juni : Soissons Jonge duiven

zondag 1 juni 2014

Booischot boven !!!

't Was gisteren op den halve fond weer Booischot boven ! Voor al dat geweld zorgen de duiven van enkele superhokken die bovendien slechts enkele honderden meters uit elkaar liggen.
Bij de 578 oude duiven doet Michel Heremans  een machtsgreep met 1, 3, 4 en 61 of 4/6. Hilde Ceulemans volgt heel kort met 6, 12, 24, ... en 7/7. Op plaatsen 7, 11, 20,... en met 8/9 zien we Gaston De Rijck en dan volgen nog Eddy en Nicole Huygens  met 21,30, 48,... en 5/6. Met daarbovenop nog een 10 plaats voor Marc en Stefanie Heremans zien we dat er in en rond Pijpelheide heel goed gepakt werd.
Bij de 806 jaarduiven zien we diezelfde namen op het voorplan met hier 1, 2, 15, 23, 24, 27, 52 en 53 of 8/10 (en per 10-tal !!!) voor Eddy en Nicole. Michel Heremans volgt hier met 5, 31, 43, 49, 60,...en 10/15. Ook Gaston De Rijck met 6, 13, 19, 51 en 86 (5/9) en Hilde Ceulemans met 32, 33, 46, 56, 59, 61,... en 8/11 zorgen ervoor dat de suprematie van de melkers van rond de Liersesteenweg tot uiting komt.
Dit weekend was er ook de eerste wedstrijd voor jonge duiven uit Soissons en hier gaat de overwinning bij de 346 piepers naar Karel Clé uit Hulshout die verder ook een 7/13 scoort. De "Sjarel van de Kees" heeft dit jaar al wat pech gehad met zijn duiven en deze overwinning zal hem zeker deugd doen : proficiat !!!
Op plaatsen 2, 6, 7, 18, 21,... en met 8/13 vinden we Edwin Verstappen die dit jaar met zijn jonge duiven veel overtuigender gestart is dan de vorige jaren....'t zal weer ne kwaje klant worden voor De Allrounder.
Het podium wordt vervolledigt door Eddy en Nicole Huygens en daarachter volgen op plaats 4 Gaston Verbraecken (8/12) en op plaats 5 (17/37) Hok Laeremans. Ook Hans Verrycken-Laeremans (kon 2 minuten vroeger staan wat bewijst dat er ook in de Langestraat naar de kop kan gevlogen worden !) zal en mag met 10, 11, ...en 9/16 niet echt ontevreden zijn.
Bij de oude en de jaarse duiven is de ereprijs telkens voor Eddy en Nicole Huygens die ook hier outstanding zijn.
Ik verwacht voor volgend weekend een massa jonge duiven aan de inkorvingstafel voor Soissons en wil hier dus iedereen al oproepen om op tijd te komen....vanaf 18u00 gaan de keven open !!!

Op eigen hok was het een top-weekend : 11 van mijn 12 weduwnaars staan op de uitslag. De 3 overgebleven jaarduiven op Soissons vliegen tegen 100% en dat deden ook de 4 oude duiven op de halve fond. De Pico vliegt voor de tweede keer per 10-tal, telkens met "echt duivenweer" en ook den Twister begint weer te presteren zoals vorig seizoen.Bij de jaarduiven uit Souppes scoren we 4/5 en daar is het de Lode die al het goede dat ik van hem verwachtte begint te laten zien. Hopelijk kunnen ze hun form enkele weken vasthouden.....het bordje "Te Koop" was al klaargemaakt.....ik laat het voorlopig maar in de schuur staan.

Volgende wedstrijd voor De Allrounder : 
7 juni Hafo Jaarduiven