zondag 16 februari 2014

We hebben weer ne goeie winter gehad !

Ik moet zeggen dat 2013 voor mij niet veel duivenmelkersplezier heeft gebracht. Op sportief vlak kon ik alles behalve content zijn dat ik nog lid was van den duivenbond. Van den andere kant kijk ik echter met vele mooie herinneringen terug op al de extrasportieve momenten van het afgelopen jaar. De wekelijkse gezelligheid bij het inkorven, onze jaarlijkse daguitstap die Brussel als bestemming had, de dit jaar superspannende strijd om De Allrounder die uiteindelijk gewonnen werd door Hok Laeremans, de steeds uitverkochte paella-avond, ons "Verstappens-reebok-eetfestijn", de reis naar Berlijn met ons vriendenclubje, onze supergeslaagde Kampioendag en zopas nog ons romantisch "Valentijn"-teerfeest : den après-ski was voor mij beter dan de wedstrijd zelf ! Het is nog niet voorbij, maar we kunnen toch al zeggen dat we weer ne goeie winter hebben gehad !
Wat de duiven betreft kan ik tot nu toe alleen maar tevreden zijn. Ik ben dan wel een maandje later dan de meesten onder ons begonnen met de kweek maar op wat vechtpartijen na is die kweek heel goed verlopen: 3 zwalpers op 54 eieren....'t is ooit al slechter geweest. Jammer genoeg was er op het weduwnaarshok ene bij die zich overal wou gaan bewijzen met als eindresultaat 8 jongskes dood ! De oplossing om een nestbak te vrijwaren van een indringer is nochtans niet zo moeilijk. Op bijgaande foto den truc, geleerd van den Edwin.
Een versneden stofdoek hangt als vliegenlint in de weduwnaarsbak en enkel de vaste bewoners durven er in te vliegen !

 




















Ik heb uiteindelijk 41 jongen een ringske aangestoken : enkele achter blijvertjes (van koppels die op het 1st ei zijn beginnen te broeden) werden vroegtijdig verwijderd en de jongen van het enige koppel dat 3 weken langer nodig had om te leggen dan de anderen, worden niet geringd.
Als ik ze zo in 't stro zie liggen dan steekt de duivenmicrobe echt de kop weer op. En toch, nog een sportief even slecht seizoen als in 2014 en dan stop ik er mee....op reis gaan is dan leuker dan str... te krabben !
















NIET VERGETEN :
2 maart ledenvergadering
Koppelen chipringen: 
Bricon: zaterdag 01/03 van 13u tot 18u
             zondag 02/03 vanaf 10u
Unikon : zaterdag 08/03 van 13u tot 18u
               zondag 09/03 vanaf 10u
Men kan ook steeds de in te geven chipringen met een lijst van voetringen afgeven en afspreken wanneer ze kunnen opgehaald worden.
Denk er aan : tijdens het inkorven kunnen en mogen er alleen noodkoppelingen gemaakt worden voor defecte chipringen en dan is het zeker niet de bedoeling om zijn eigen vergeetachtigheid of laksheid te omzeilen !!!!