maandag 21 februari 2011

Het was weer dik in orde...!!!

Afgelopen vrijdag (de derde vrijdag van februari !!!) hielden we weer ons jaarlijks teerfeest en dit voor de 2de opeenvolgende keer in zaal "Centrum" te Houtvenne. De mond aan mond reclame over de super geslaagde editie 2010 had zijn werk gedaan en ondanks de enkele door omstandigheden gedwongen forfaitgevers , waren we al bij al toch nog met meer teerders als ooit voorheen : 65 inschrijvingen !!!
Onze voorzitter Jef bood de genodigden naast zijn enthousiaste verwelkoming ook nog een aperitiefje aan waarna iedereen een plaatsje kon opzoeken aan de door onze vrouwenhanden (Gaby, Rita,Sonja en Gerrie) gedekte en mooi aangeklede feesttafel.
Na de korte maar krachtige speech van de president kon het feestmaal beginnen en het moet gezegd...aan helpende handen bij het opdienen geen gebrek : bedankt Christine, Dina, Rita, Gerrie, Sonja, Simonne, Marleen en de vrouw van Roger Verbruggen (wie laat me haar naam eens weten ?).
Het diner zelf was zoals altijd weer dik in orde met als hoogtepunt de negresco als dessert....dat was nog eens een goed idee van Lowieke Brabants.Na nog heel wat pintjes,duveltjes, trappistjes en van alles, ging iedereen hopelijk heel voldaan naar huis....nog honger of dorst was eigen schuld .Wij kropen in ieder geval met een tevreden gevoel omstreeks 03u30 in ons bed.
Afspraak teerfeest 2012 : vrijdag 17 februari (3de vrijdag )

NIET VERGETEN : 
Zaterdag 5 maart 19u30 ledenvergadering in het duivenlokaal bij Hortense.
Agenda: voorstelling vluchtseizoen 2011 + koppelen chipringen.
Bricon : zaterdag 5 maart vanaf 18u00
Unikon : maandag 7 maart 18u00
Chipringen met bijhorende ringnummers kunnen ook afgegeven en later opgehaald worden.

Op Staf Van Gemert na waren al onze kampioenen 2010 aanwezig op ons teerfeest

vrijdag 11 februari 2011

Als ze zo goed zullen vliegen als ze nu eten...

Een week of drie later dan de meeste liefhebbers heb ik gisteren en eergisteren mijn 1ste ronde jonge duiven gespeend. Ik had dit kweekseizoen pas op 18 december de koppeltjes "tegaar" gelaten  en tegen Oudjaar hadden ze alle 25 verse eieren in het nest. De oudste duivin - toch nog maar van 2005 - kwam maar met 1ei, de eieren van de Oude Gaspercic werden kapot gevochten en 2 koppels hadden 2 slechte eieren. Met 42 jongen in 25 nesten ben ik hoe dan ook best wel tevreden, ik denk niet dat ik ooit al beter (in aantal) kweekte !
Na het jonge-duiven-hok eens goed te hebben gekuist, heb ik de helft van de bodem bedekt met grote kartons -gekregen via de Staf- waarop er een laag stro -gekregen van Frans Coeck,mijne buurman- werd gegooid. De piepers zijn er alle 42 op 2 dagen tijd opgezet tezamen met de duivinnen van de weduwnaars.En ,ik kan nu al zeggen, als ze zo goed zullen vliegen als ze nu al eten, dan zullen de uitslagen navenant zijn.
Van de weduwduivinnen waren er enkelen die al voor de 2de maal gelegd hadden en de eieren van de Rambo heb ik overgestoken bij de kwekers. De Rambo is mijne oudste weduwnaar (2007) en vliegt sowieso voor het laatste jaar. Met zijn vaste duivin (de Witse) heeft hij geen enkel jong gehad dat op den uitslag kon komen.Daarom heeft hij nu een jaarse wederhelft gekregen (Fons Van der Veken) waarmee ik - met hopelijk 4 jongen - tracht uit te vissen of ik voor hem een plaats op 't kweekhok moet reserveren.



Als het dit weekend met het weer wat meewil, ga ik de weduwnaars voor 't eerst dit jaar eens uitlaten...'t zal zowel voor de duiven als voor mij deugd doen !!!

woensdag 9 februari 2011

Ook Allrounder 2011 mag naar Londen !!!


















Vandaag kan ik al officieel mededelen dat de winnaar van De Allrounder 2011 van De Snelle Vlucht Houtvenne ook in 2011 een Eurostar-reis voor 2 personen naar Londen zal winnen en daarbovenop ook nog eens 50 pond zakgeld zal meekrijgen.
Meer details en ook de vluchtkalender - Momignies, Soissons en Pithiviers - komen later.

Niet vergeten :
vrijdag 18 februari 19u00: teerfeest in zaal Centrum te Houtvenne
zaterdag 19 februari : * (onder voorbehoud) uitstap naar Duivenbeurs Fugare te Kortrijk
                                                   * kampioenendag Hulshout
zaterdag 5 maart 19u30 : ledenvergadering De Snelle Vlucht Houtvenne - koppelen chipringen
zondag 6 maart : kampioenendag Westmeerbeek