maandag 27 december 2010

Wederom een geslaagde kampioenendag !

De Staf in volle actie.....bedankt, hé !!!
We waren er niet echt gerust in, zou het weer wat mee willen, zouden de mensen niet liever in hun luie zetel blijven zitten, zouden er voldoende kopers de weg naar de kantine van Kfc.Houtvenne vinden ? Zou het vele werk dat door het bestuur en anderen ( Wim, Ludo, Hans, Fons,Koen en zeker niet te vergeten de Staf ) vooraf werd geleverd, op 2de Kerstmis ook zijn vruchten afwerpen ? We hadden er met zijn alle al enkele uren "sneeuwruimen" opzitten, maar zonder de Staf met zijn zwaar materiaal hadden we de parking nooit vrij gekregen. Ook de mensen van Kfc. Houtvenne hadden hun breedste glimlach opgezet....alles sneeuwvrij zonder een trap te veel te moeten geven... .
Nadat we een beresterke Lars Boom in Zolder de Belgen over de knie zagen leggen - we kijken altijd cyclocross terwijl onze vrouwen brood smeren - begonnen de eerste bezoekers binnen te stromen. Toen omstreeks half zes onze professionele trofee-uitreikers arriveerden, de Westelse schepenen Kelly Verboven en Carine Van de Sande, kon de huldiging van de kampioenen en het uitreiken van trofeeën en gewonnen prijzen beginnen.

Wie zei er dat onzen aanpakker geen limonade mag drinken ???
Onze algemene kampioen Snelheid, Jos Verduyckt-Van Duvel, was met een doktersbriefje afwezig (we wensen hem een spoedig herstel !!!) maar alle anderen waaronder algemeen kampioen Hafo en Allrounder Edwin Verstappen en Ronde van België winnaar Ludo Verrycken, vonden het zichtbaar leuker om de twee dames te kussen dan om alleen een handdruk van onze voorzitter te krijgen.

Na enkele smakelijke boterhammen te hebben verorberd, konden we aan aan de bonverkoop beginnen. Het voorbieden op internet zorgde er voor dat "ouwe" getrouwe Tor Daneels binnen de kortste keren de geschonken bons aan de man kon brengen en met een een gemiddelde van meer dan 70 € mogen we ook dit jaar weer meer dan tevreden zijn.

We willen hierbij alle bon-schenkers en alle bon-kopers bedanken alsook alle pro deo helpers : Hortense, Fien, Simonne, Gerrie, Sonia, Nicole, Jerome, den Tor, den Omer en Paula, Koen, Hans, Staf, Ludo, Fons, Wim, Christine en vriendin Gina (ik was haar naam weer vergeten - bedankt Tor !) alsook het voltallige bestuur. Hopelijk ben ik niemand vergeten, laat het me anders maar weten... .
Voilà...toch wel onze trouwe helpster Lisette vergeten zeker...zal niet meer gebeuren !!!

Donderdag 30 december afhalen ringen 2011 vanaf 14u00 in 't lokaal.
Zaterdag 22 januari Kampioenendag Houtvense Fondclub in " 't Centrum" te Houtvenne.
Vrijdag 18 februari 19u00 : teerfeest De Snelle Vlucht in " 't Centrum" te Houtvenne.

zaterdag 25 december 2010

Voorbereidingen Kampioenendag

Het winterweer zorgt voor extra werk bij de voorbereiding van onze kampioenendag. Vandaag zijn we alvast begonnen om de toegang tot de voetbalkantine van KFC. Houtvenne sneeuwvrij te maken. Tegen morgen proberen we ook de parking nog onder handen te nemen... .
We willen vandaag alvast Koentje Scheerens en Hans Verrycken danken voor hun vrijwillige helpende handen : BEDANKT MANNEN !!!






zondag 12 december 2010

Hoop doet leven !

Op eigen hok zitten we in de laatste rechte lijn naar onze eigen koppelingsdatum, zijnde 18 december. Voor het 2de weekend na elkaar is het "dating-night" op 't hok. Door de duiven "voor" te koppelen heb ik meestal toch minder problemen bij de eigenlijke koppeling. Van de 25 voorziene paartjes zijn er nog 2 koppels die nog twijfelen. Door vanaf nu de dagen via kunstlicht wat te verlengen - van 05u30 tot 18u30 - probeer ik de geslachtsdrift extra aan te wakkeren in de hoop dat tegen volgende week alle duiven er zin in hebben om voor het nageslacht te gaan zorgen. Zoals elk jaar opnieuw hebben we naast de vaste koppels ook wel wat "nieuwe-hoop" samengesteld. De raad van Remi-zaliger in gedachte heb ik zo ook nu weer mijn 2 beste jonge duiven aan elkaar gekoppeld. Zowel de Popol - 790/10 - als de 799/10 vlogen op hun 4 hafovluchten steeds per 10-tal. Daarenboven is de 799 een volle zus van de moeder van de Popol en dus ook van Den Bleke, de regelmatigste weduwnaar van de voorbije jaren.
Hoop doet leven !!!

Ondertussen is ook het voorbieden op de bons van onze kampioenendag begonnen.Onze kampioenendag komt alsmaar dichterbij - 2de kerstdag !!! - en dus is het tijd om een bod uit te brengen. Met bons van Jos en Jules Engels, Edwin Verstappen, Johan De Belser, Leo Smets, Firmin Van Loock, Hugo Van De Putte, Michel Heremans, Fabienne Peeters, Scheers-Lodewijckx, Theo Yskout,Van Eynde-Govaerts, Jules Lens, Daneels-Dierickx, Marc Vlaeminck en alle anderen, is hier de mogelijkheid  om extra versterking op het hok te brengen. Bieden kan nog steeds op  
http://www.houtvensefondclub-reisduiven.be/

zaterdag 4 december 2010

De afwezigen hadden (zoals meestal) ongelijk...

Belofte maakt schuld en gisteren was het dan zover. Onze lokaalhoudster Hortense trakteerde alle leden van De Snelle Vlucht met lekkere frieten "met iets bij" en de afwezigen hadden weeral ongelijk. Niet alleen waren de frieten overheerlijk en snel ( hoe deden die mannen dat zo rap) gebakken, het was voor alle aanwezigen weer eens gezellig samenkomen. Door de initiatieven die we de laatste jaren  hebben genomen om ook de wederhelften wat meer bij ons verenigingsleven te betrekken, zie je dat die vrouwen ook meer en meer een echt clubje gaan vormen waarbij iedereen welkom is. Tot spijt van wie 't benijd, maar ze blijken goed overeen te komen !
Voor we 't wisten was 't elf uur en tijd om gaan te slapen.

Met het koppelen voor de winterkweek is ondertussen bij vele liefhebbers het nieuwe seizoen alweer begonnen. Op eigen hok ga ik nog een veertien dagen wachten. Die drie weken later koppelen wil zeggen ook drie weken later spenen en drie weken later uitlaten. Gaat de zon op 25 januari om 17u20 onder, dan is dat rond 15 februari pas om 18u00.  Die drie weken geven mij dus de kans om met de hulp van mijn 2 soigneurs, vrouw en zoon, 's avonds de pas gespeende jonge duiven nog uit te laten om een uur of 4. We zullen ons plan zo wel trekken... .

Stillaan naderen we de eindejaarperiode en voor De Snelle Vlucht betekend dit ook de jaarlijkse kampioenendag in de voetbalkantine van onze plaatselijke trots, 1ste provincialer KFC. Houtvenne op 2de kerstdag vanaf 16u00. Zoals steeds gaan we er weer een gezellige boel proberen van te maken en hopen we met onze bonverkoop er te kunnen voor zorgen dat er ook volgend jaar weer wat te verspelen valt.
De bons die we gaan aanbieden zijn niet van de minsten. Naast onze plaatselijke kampioenen met regionale bekendheid  zijn er ook schenkingen van provinciaal, nationaal en zelfs internationaal bekende liefhebbers: Ceulemans Kevin & Nick, Daneels-Dierickx, De Belser Johan, Engels Jos & Jules, Heremans Michel, Lens Jules, Peeters Fabienne, Scheers-Lodewijckx, Smets Leo, Van De Putte Hugo, Van Eynde-Govaerts, Verstappen Edwin, Vlaeminck Marc, Yskout Theo,...en alle anderen ....al bedankt op voorhand !!! Vanaf 6 december staan de bons ONLINE op http://www.houtvensefondclub-reisduiven.be/