vrijdag 26 november 2010

Onze duivenverkoop bekend maken tot in China...

Het aankomende weekend start al voor vele duivenliefhebbers het seizoen 2011. Menig duivenkoppel wordt dezer dagen herenigd of voor 't eerst aan mekaar voorgesteld. Kweken we dit jaar eindelijk die superduif die iedereen toch wel eens "once in a lifetime" wil bezitten ? 't Is iedereen gegund, zou ik zeggen.
Wat staat er de eerst volgende tijd zoal op het programma bij De Snelle Vlucht Houtvenne ? 
Zaterdag 27/11 : ophalen duiveneten.
Zondag 26/12 : kampioenendag in kantine Kfc. Houtvenne.
Vrijdag 18/2/2011 : Jaarlijks teerfeest in "Centrum" Houtvenne.

Wat betreft onze kampioenendag zijn we momenteel volop bezig om voor onze bonverkoop de broodnodige schenkers te contacteren en te zorgen voor een onuitgegeven aanbod. Net zoals de vorige jaren gaan de potentiële kopers ook nu weer de kans  krijgen om op voorhand een bod uit te brengen. Vanaf 6 december gaat ons aanbod online op de site van De Houtvense Fondclub : http://www.houtvensefondclub-reisduiven.be/ .
We willen hierbij iedereen aansporen om via alle mogelijke kanalen - ook mond aan mond reclame - te proberen om onze duivenverkoop bekend te maken tot zelfs in China.... : men zegge het voort !!!

zondag 21 november 2010

Met Allrounder Edwin Verstappen naar Londen !!!

Voor het 2de jaar op rij hadden we voor de winnaar van ons regelmatigheidscriterium een Eurostar-reis naar Londen op de kop weten te tikken. Na een tweestrijd tot de laatst tellende vlucht slaagde Erwin Verstappen er in om Allrounder van De Snelle Vlucht Houtvenne 2010 te worden..
Naar eigen zeggen kent den Edwin maar 2 woorden Engels (oui en non !!!) en dus stelde ik voor om hem te vergezellen op zijn 1ste wereldreis.
Vorige vrijdag was het zo ver...om 05u40 stopte ik samen met mijn vrouw aan de Schrieksesteenweg en stapten den Edwin en Christine in hunnen taxi..... Londen, here we come !!!
Voor mensen die nooit of bijna nooit de trein nemen is een treinreis naar Londen echt wel een hele belevenis en eigenlijk ook wel iets wat men ooit toch wel eens moet meemaken. Van station Aarschot via station Leuven sporen we naar Brussel Zuid waar we ten minste een half uur voor vertrek moeten ingecheckt zijn.....paspoortcontrole, door de metaaldetectoren, de douane passeren,...het hoort er allemaal bij. Om 20 voor 8 gaat de deur open en kunnen we ons naar onze gereserveerde plaatsen begeven in rijtuig 3. Stipt om 07u59 sluiten de deuren en vertrekken we richting Engeland waar we aankomen met een 5-tal minuten vertraging maar wel een uur achteruit....'t is hier nog maar iets over 9 uur.
Met een "oystercard" in de hand duiken we de metro in en gaan we met de"Picadillyline" ondergronds om op "Picadillycircus" terug boven te komen. Te voet zijn we dan naar de aflossing van de wacht aan Buckinghampalace gaan kijken. Lang duurde het daar niet of den Edwin en ik waren allebei onze duivin kwijt in de massa waarop den Edwin de gevleugelde woorden sprak: "en ze zijn nog niet gestempeld" !!! Uiteindelijk vonden we onze vrouwen toch wel terug en met het plannetje van Londen en het metroplan in de hand zochten we ons hotel op: inchecken, sanitaire stop en terug de stad in....voor die keer dat we in Londen zijn willen we ook zo veel mogelijk zien natuurlijk. Houses of Parliament, de Big Ben, Westminster Abbey, de aparte mensen en figuren die hier lopen...we komen ogen te kort. Wanneer we om een uur of acht in het hotel aanschuiven voor het avondeten zijn we allemaal blij dat we ons kunnen neerzetten. Het Oosters buffet smaakt ons uitstekend en we laten het dan ook niet koud worden....ze zullen het hier geweten hebben dat er Bourgondische Vlamingen zijn langs geweest. Laat hebben we 't niet gemaakt....the pipe was out !!!
's Morgens na een schitterend ontbijt, te veel om overal van te proeven, betaalden we ons gelag en trokken we terug de stad in, deze keer gebruik makend van een van de wereldbekende dubbeldekbussen. Trafalgar Square, de aflossing van de "Horse Guards", een pintje in een traditionele Engelse pub, een spectaculaire straatartiest die jongleerde met een draaiende kettingzaag, shoppen in het oergezellige Covent Garden, lekker eten in alweer een Engelse pub en nog een bezoek aan British Museum....ook dag 2 was om voor we 't wisten.
Doodmoe maar met een fantastische tweedaagse achter de rug vertrokken we om 19u34 vanuit Sint Pancrasstation met de Eurostar terug naar 't vasteland. Voor onze terugreis zetelden we in 1ste klasse en kregen we ook een maaltijd voorgeschoteld waarbij we de wijn nog eens rijkelijk lieten vloeien. Tegen dat we in Brussel aankwamen was de sfeer dan ook nóg uitbundiger dan voorheen. Het laatste stukje trein brengt ons dan naar Leuven waar onze "good old friend" Fons ons staat op te wachten om ons thuis te brengen.
Hopelijk kunnen we ook volgend seizoen weer een Londen-reis op onze prijzentafel leggen....en....mogen Gerrie en ik ook weer mee !

zondag 7 november 2010

Praagse lente in november !!!


Het reizen voor de duiven zit er op, tijd voor de melkers om de wereld te verkennen !
Na vorig jaar Montpellier in het zonnige zuiden te hebben bezocht, trokken we dit jaar naar de Gouden Stad, de stad met de duizend torens : PRAAG .
Op 1 november om een uur of 5 vertrokken we in Aarschot met de trein naar Luik waar we overstapten op hogesnelheidstrein ICE 17 naar Keulen. Daar aangekomen was het - voor de meesten onder ons met grote spanning - wachten op de nachttrein City Night Line naar Praag. Waar ik zelf normaal best goed kan slapen in de trein werd ik nu, door giechelende en pleziermakende meisjes van 50 jaar en ouder, uit mijn slaap gehouden. Inderdaad, onze vrouwen amuseerden zich al vanaf de eerste avond als chiromeisjes die op bivak vertrokken.
De ene sliep al wat beter dan de andere, er werden ook enkele bomen doorgezaagd en voor we 't wisten stond de Fons al aan ons bed om iedereen te wekken.....'t was kwart voor 7...hoogtijd om op te staan volgens de nestor van onze groep. Bij aankomst hadden we een uurtje vertraging maar tegen de middag zaten we al aan 't tafel in het restaurant van het voortreffelijke brouwerij-hotel "U Medvidku"(www.umedvidku.cz).
De rest van 't verhaal horen jullie wel van de medereizigers. Iedereen zal U kunnen vertellen wat een prachtstad Praag wel is en hoe leuk we 't er hebben gehad. Was hier in België het weer niet te best , in Tsjechië leek het geen herfst, maar Praagse lente. Temperaturen van 17° en licht bewolkte lucht hadden we natuurlijk niet verwacht, maar 't was mooi meegenomen.
Waar 2011 ons zal brengen weten we nog niet maar met zo'n prettig gezelschap wil ik overal naartoe !
Wie leeft zal zien !!!!