zaterdag 23 oktober 2010

Winterslaap op 't duivenkot ?

De dagen worden al flink korter, de wedstrijden zijn afgelopen, de kampioenen zijn bekend ! De "sportieve" riem mag er voor een tijdje af, de "stress" bij het "letten" is weer voorbij. En toch mogen we niet vergeten wat al sinds mensenheugenis wordt gezegd : " de prijzen worden gewonnen in de winter ! ". Een goede rui schijnt belangrijk, het verenkleed moet worden vernieuwd en goeie pluim is waarschijnlijk zo belangrijk als een goei oog.
Op eigen hok probeer ik niets aan het toeval over te laten en er voor te zorgen dat de rui zo goed mogelijk verloopt....thee met muitzaad, van die oranje fles en biergist over 't eten, als 't weer het enigzins toelaat (vooral voor mezelf) vrij uitvliegen voor al de blijvers en wekelijks een bad met zout (doen we ook bij de sla om de beestjes weg te krijgen). Met het korten van de dagen en met onze re-organisatie van de taken krijgen de duiven nog maar 1 keer per dag te eten, en ik moet zeggen dat ze daardoor heel wat aanhankelijker geworden zijn. Niet dat ze op de honger zitten - ze mogen 's avonds hun kropke vol eten- maar tegen de volgende voederbeurt kan het voederen toch niet snel genoeg gaan. De weduwnaars voeder ik sinds een 2-tal weken terug afzonderlijk en ik moet zeggen dat ze 't al goed kennen : niet in de eigen bak, geen eten. Ik hou er niet van dat ze rondvliegen als ik op het kot kom, integendeel, het liefst van al ga ik van bak tot bak om ze één voor één een beetje te plagen en er wat tegen te vechten...ik denk dat dat hun territoriumdrang nog wat aanwakkert. Ik heb ook al enkele nieuwe namen bedacht voor de toekomstige jaarmannen....de "Spike"-834 (zoon van de Gaspercic en genoemd naar de koperen kogel van Koningshooikt) is mijne favoriet voor 2011 samen met de "Popol"-790 (zoon van mijne betreurde "Pol"(vdbrande)) en de "Ludovic"-837 (zoon "Ludo" en "Ivette"(Ivo Luyten)). De andere namen komen nog wel te voorschijn als ze van zich doen spreken op den uitslag.
Nog even vermelden dat onze paella weer een gigantisch succes was en we willen daarvoor Gaby en Louis Van Den Brande nog eens heel erg bedanken. Spijtig genoeg is 30 personen de limiet om ergens in een huiskamer binnen te krijgen en daarom geven we de voorkeur aan de mensen van 't eerste uur aangevuld met in de eerste plaats Houtvense melkers van onze bond.... . Ik heb echter al een gerucht gehoord dat we volgend jaar in de zomer ergens in de tuin zouden terecht kunnen en dan kunnen we misschien nog enkele bijkomende fijnproevers kwijt. Wie leeft zal zien !

Niet vergeten :
maandag 25 oktober 20u15 : bestuursvergadering
zondag 31 oktober 10u00 : ledenvergadering

zaterdag 9 oktober 2010

Winnaar Ronde van België is bekend !!!

Wie won er dit jaar de eerste vlucht uit Momignies ? En die uit Soissons ? Niemand die het nog weet. Vraag volgend jaar maar eens rond wie er de Ronde van België 2010 heeft gewonnen en iedereen gaat het nog weten....de eindwinnaar is onze eigenste Algemeen Kampioen 2009 :
Ludo Verrycken.
Na drie ritten anoniem in de schaduw te hebben meegedaan in de kop van de wedstrijd, slaat de Ludo keihard toe op de laatste vlucht en troeft alle andere klassementspelers af.
De laatste vlucht van uit Arlon leverde een onverwachte maar verdiende winnaar op in de persoon van de moedigste aller melkers : Staf Van Baelen uit Itegem.
Onze Algemeen Kampioen 2010 Jos Verduyckt-Van Duvel pakt voor de 2de opeenvolgende week de 2de plaats....helaas met zijn verwisselde 3de getekende waardoor hij een bijna zekere totaaloverwinning ziet verloren gaan.
De grote uitblinkers van deze Arlon-vlucht wonen echter in het duivenlokaal zelf. Met een 8/10 en verschillende vroege duiven sluiten de Wim en Hortense het seizoen af, veel beter dan ze zelf hadden durven dromen ! Een goede stimulans om er volgend jaar weer helemaal voor te gaan.
Vermelden we ook nog even Gunther Jennes op 7 (2/3) en onze president Jef Op De Beeck op 11 en we kunnen stellen dat onze leden zich niet onbetuigd hebben gelaten in De Ronde van België.

Wil alvast noteren onder voorbehoud : 25 oktober 20 u bestuursvergadering.... en.... 31 oktober 10 u : ledenvergadering met afhaling hoklijsten en bestelling duiveneten.