zondag 19 september 2010

De ronde van België is begonnen....

't Is half september...geen gekibbel meer over gemeentegrenzen of afstanden...iedereen mag en wil meedoen...'t is weer tijd voor liefhebberij en folklore....sprintwedstrijden uit Halle en verrassingslossingen van eender waar in België.
Onze vrienden van de duivenbond Booischot statie hebben met hun septembervluchten echt wel succes en ook bij ons kunnen we niet klagen: voor de 1ste "rit" van De Ronde van België werden er maar liefst 357 "ronde"duiven in de manden gestopt door onze aanpakkers (Adri)Jane, Lowie en Rik.
De eerste rit vanuit Sint Truiden werd gewonnen door Frans Maris uit Itegem. De Houtvense eer werd hoog gehouden door de tandem Verduyckt-Van Duvel op de 2de plaats en dit met de 1ste getekende ! Naast de opmerkelijke prestatie van dierenarts Guy Mertens uit Herselt - toch een man van het zwaardere werk en nu 13/24 en 3 duiven bij de eerste tien - waren ook onze lokaalhouders Wim en Hortense en Roger Braes uit Booischot aan het feest met respectievelijk 11/18 en 11/22 . De Wim komt ook na Frans De Cuyper op de 2de plaats in het voorlopige klassement en heeft direct ook al een "frit met stoofvlees" gewonnen.
Volgende zaterdag 25 september 2de rit met inkorving op vrijdag van 19 tot 21 uur.

De eerste resultaten van de kampioenschappen zijn ondertussen ook al geweten...Algemeen Kampioen Halve Fond De Snelle Vlucht Houtvenne 2010 en zoals ook reeds door iedereen geweten "De Allrounder van De Snelle Vlucht Houtvenne" is Edwin Verstappen. De eindresultaten van Momignies en Soissons zouden we deze week weten heeft de Wim ons beloofd.

Ondertussen zorgt onzen duivenbond er ook voor dat we zelf ook wat van de wereld zien.
Eerst hebben we onze trip naar Praag met onze zelfde club van vorig jaar (Montpellier) en even later gaat den Edwin mij gidsen in Londen. Aangezien hij blijkbaar goed ter taal is, mag ook het Engels geen probleem zijn....ik vermoed zelfs dat hij gaat proberen om duiven te verkopen aan de Queen... .


Nog bijna vergeten.....2 nieuwe sponsors...

Beenhouwerij Driessen - Claes Houtvenne en
Dierenvoeders Huygen Heist op den Berg