zaterdag 14 augustus 2010

EDWIN VERSTAPPEN IS DE ALLROUNDER...

Alea iacta est...de teerlingen zijn geworpen...de strijd is beslecht !!!
Met uiteindelijk nog een comfortabele voorsprong van 3 punten winnen Edwin en Christine Verstappen de 1ste editie van De Allrounder van De Snelle Vlucht Houtvenne. En alhoewel dit sympathieke koppel in Pijpelheide woont, liggen de roots van den Edwin toch wel in Houtvenne.
Vandaag op de laatste vlucht tellende voor ons regelmatigheidscriterium pakken ze niet alleen hun 1ste en 2de getekende, maar met een 10/16 zijn ze bij de betere liefhebbers van deze Pithiviers-vlucht.
De tandem Miel en Paula Luyten-Verstrepen zien hun toch ook wel mooie seizoen beloond worden met een 2de plaats in de einduitslag en een overal prijzen pakkende Jos Van Duvel eindigt op 3.
Het volledige klassement hangt in 't lokaal bij Hortense omhoog : klachten tot woensdagavond !

Edwin, zoekt al maar nen datum om Queen Elisabeth te gaan bezoeken....en Christine....laat de kapper maar bijtijds weten wanneer we naar Londen rijden...anders zal de Fons toch nog moeten knippen !!!

Op eigen hok kunnen we ook vandaag weer redelijk tevreden zijn...4/6 en 1ste en 2de getekende die prijs per tiental vliegen...'t kon slechter !!! Vandaag was 't den 837 - vorige week mijn 2de duif -die als eerste arriveerde en was de 799 - al 5 maal prijs per tiental - de 2de die thuis kwam.
Nog even de uitslag afwachten, maar mijne jongste helper, onze Nick, is de winst al aan 't verdelen ! We zullen 't vel van de beer maar niet verkopen voor dat hij geschoten is !!!!

Dinsdag gaan we met 15 mannen en vrouwen naar Amsterdam....ze zullen het daar geweten hebben !!!!

maandag 9 augustus 2010

Dat heet forme, zeker ???

Ze hebben mij dit weekend niet teleurgesteld, mijn jonge duiven. Zoals ik een week of drie geleden al zag , kwam er meer en meer lijn in de thuiskomst van de vluchten... met 's morgens een nieuwe verzorger op het kot duurde het wel even voor wij -zowel de duiven als mijn vrouw en ik - het juiste ritme te pakken hadden. En zoals het nu loopt krijgen we 't onder ons tweetjes ook wel "gerund" . We proberen ook stillaan onze Nick wat in te schakelen en na 't seizoen proberen we ons helemaal te organiseren zodat ook de wintermaanden en het volgende seizoen vlot kan doorgekomen worden.
Terug naar het spel van uit Pithiviers !!! Mijn 1ste getekende 799 - de enige duivin die ik mee had en zus van mijne "Bleke", de beste van mijn weduwnaars en zoon van de "Gaspercic- liet nogmaals haar klasse zien.......samen met den 837 - zoon van mijne "Ludo" en "Ivette" (Ivo Luyten) zat ze al op 't dak toen mijn vader arriveerde om te komen letten. Even later was ook mijnen 2de getekende, "Popol" (zoon van de enige achtergebleven weduwnaar "Pol"-ras Paul Van den Brande- en van de nestzus van den"Bleke") present om een ereserie te winnen.
Uiteindelijk haalden we een 7/9 en met daarbovenop 's zondag nog een 2/3 van Soisson, kan ik wel zeggen dat mijn piepers mijn verwachtingen goed hebben ingelost.
Meer en meer lijkt het er op dat ik het verder zal gaan proberen met 2 lijnen: de afstammelingen van mijne "Ludo" en die van "den Oude Gaspercic" -nog maar van 2005- en die van zijn zoon "de Gaspercic"-2007- gekoppeld met "Spikkel" -ras Ivo Luyten/Gust Van den Eynde (Theo Vermerckt).
"De Gaspercic" komt van Genkenaar Hubert Gaspercic via mijne nonkel Jos (in Genk noemen ze hem Achille!). Kijk maar eens naar de uitslagen op Pipa -Limburg - Nijverheidsduif Genk, en ge zult zien dat die man het niet onaardig doet, daar in de mijnstreek.
Met volgende week de , voor mijn hok vermoedelijk, laatste wedstrijddag op het programma, kan ik alleen maar dromen van een herhaling. We gaan in ieder geval niks aan 't toeval overlaten, en proberen om de verzorging weer stipt te laten verlopen....baat het niet, het schaadt ook niet !!!

donderdag 5 augustus 2010

Amsterdam....we komen er aan !!!

Zoals ondertussen iedereen wel weet, gaan we op dinsdag 17 augustus naar Amsterdam : graag inschrijven tot en met 10 augustus.Zaterdag ben ik niet aanwezig in 't duivenlokaal wegens de Gouden Bruiloft van mijn buren. Als 't enigzins lukt, kom ik wel naar daar op zondag als de duiven thuis zijn. Men mag natuurlijk ook altijd bij ons thuis komen inschrijven....Vennekensstraat 14 ... mijn telefoonnummers : 016 / 69 57 29 of 0494 / 621039.

Vanavond is mijnen 805/10 terug thuisgekomen: hij was achtergebleven op zijnen 2de Momignies op woensdag 9 juni. Op 11 juni kreeg ik een 1ste melding uit Namen dat hij daar was opgevangen. Na een weekje verzorging werd hij terug vanuit Momignies gelost en 2 dagen later zat hij terug in Namen. Ik liet de opvanger weten dat hij de duif mocht houden als hij wou, en nu bijna 2 maanden later komt "de zoon van de Ludo" hier terug aan zonder chip en zonder telefoonringetje. Ik ben benieuwd of ik hem terug op 't juiste spoor krijg !

Nu zaterdag is 't weer Pithiviers en mijn verwachtingen zijn hoog gespannen...afwachten maar...zal de 799 bevestigen ? Gaat de 790 weer blijven vliegen of komt hij wat sneller beneden nu hij alleen voor zijn jong moet zorgen ? Voor wat zal de 796 naar huis komen ? Voor zijn groot jong of voor zijn opnieuw broedende duivin ? Of voor zijne woonbak die ik al een meter groot heb gemaakt ? Misschien verrast de 837 of den 834, allebei met een jong van 8 à 9 dagen... . Den 836 zijn duivin moet tegen 't inkorven terug leggen : goede positie ? Afwachten maar... . Ik hoop dat ze op tijd vliegen want...Gouden Bruiloft, hé !!!!

zondag 1 augustus 2010

De Big Ben komt in zicht...maar voor wie ?

Met nog één wedstrijd voor "De Allrounder van De Snelle Vlucht Houtvenne" voor de boeg , Pithiviers Jonge duiven op 14 augustus, is de beslissing voor de Eurostar-rit naar Londen nog steeds niet beslecht.
Na 11 van de 12 manches staat Edwin Verstappen aan de leiding met 13 punten, met in zijn spoor de tanden Miel Luyten-Paula Verstrepen. De rest van het deelnemersveld staat op een onoverbrugbare achterstand voor de 1ste plaats en kan enkel nog strijden voor een ereplaats....en voor een enveloppe van de prijzentafel: we voorzien minstens 15 prijzen !!!

Het weekend van 14-15 augustus verspelen we ter ere van Moederkesdag 3 bons, t.w.v. 12.45 €, voor een weekendmenu in Het Loze Vissertje te Westmeerbeek, voor de verandering te winnen met 3de getekende jonge duif !!! : regelement aan de muur in 't duivenlokaal !
Zou Fons Van Der Veken zó slim zijn dat hij ook hier de juiste duif als 3de getekende weet af te geven ? Al 4 weken na elkaar weet hij met de 1ste getekende het potteke te winnen....2x Soissons en 2x Momignies.....straffe kerel, dieje gepensioneerde van de ijzeren weg !!!