zondag 9 mei 2010

Goed begonnen.....

Voorlopig blijkt mijn seizoenplanning best te kloppen. De bedoeling was om bij de start van het Hafo-seizoen mijn weduwnaars in zo goed mogelijke conditie aan de vluchten "verder dan Parijs" te laten deelnemen, en wat de eerste wedstrijden betreft, kan ik niet anders dan tevreden zijn.

Een week of drie geleden kon ik aan de training thuis al merken dat er verandering op komst was...in plaats van het kwartiertje in de lucht blijven , werd er 's avonds 45 minuten gevlogen zonder onderbreking....daarna werd er alvorens ik ze binnen riep, nog duchtig op en af gevlogen...de conditie was op komst... . Groot was mijn teleurstelling na de vlucht uit Soisson op 25 april....ze vielen dik genoeg, alleen 5 minuten te laat ! Met de volgende week de eerste Hafo-vlucht op het programma was ik eigenlijk een beetje radeloos...als ze het met die conditie en met die gezondheid niet zouden kunnen, ja, ....dan zou het hele zootje moeten opgeruimd worden....beter kan ik mijn duiven niet aan de start brengen !
De bange hoop werd grote opluchting : Marne-La-Vallée 977 oude duiven en 4 op 4, bij de 1319 jaarlingen wordt het 6 op 8. Omdat het toch nog een vlucht van -300 km was en de wind in het voordeel stond was het nog een weekje wachten op de eerste Pithiviers en 4 en half à 5 uur vliegen om bevestiging te krijgen. Met een 3/4 tegen 896 oude en een 4/8 tegen1251 jaarse duiven kan ik best wel leven...ik heb het de laatste jaren al met minder moeten doen.

Volgende zaterdag is er de eerste Hafo-vlucht tellende voor De Allrounder. Na de snelheidvluchten met oude en jaarse duiven hebben we twee tandems aan de leiding met 5 punten : Verduyckt-Van Duvel en Luyten-Verstrepen. De directe achtervolgers hebben 2 punten achterstand : Roger Braes, de onfortuinlijke mannen van Hok Laeremans, een sterk spelende Paul Goris - op Soisson de laatste weken bijna tegen 100 % - en de eeuwig goedgemutste en optimistische Omer Wendrickx-Vleugels.