maandag 12 april 2010

Nieuwe software,nieuwe software.....

Sinds ik help bij het inkorven der duiven - van 1985 tot nu, met een jaar of 7 er tussen uit - heb ik me nooit zo ongemakkelijk gevoeld bij het aannemen van de duiven als vorige zaterdag. Wanneer er slag om slinger foutmeldingen verschijnen zoals"error", "geen licentie" of "verkeerd jaartal", of het elektronisch systeem kent zelfs zijn eigenaar niet meer, .... ja, dan zou men zo terug de inkorftafel vol gummi-rekken leggen en aan de Paul vragen om de Ledoises en de Juniors terug te regelen. Wanneer bij het beëindigen van het inkorven dan uiteindelijk toch alles blijkt mee te vallen, dan zakt uw (al 2 weken een korte !) broek af als ge 's zondags 's morgens hoort dat bij de ene melker de gedane noodkoppelingen niet geregistreerd zijn en dat bij een ander hok (Laeremans) de klok zelfs het juiste uur niet meer weet : nieuwe software !!!!!
Vooral voor de mensen van Hok Laeremans werd het een weekend zoals er niet te veel moeten voorvallen : geld kwijt, punten en koppositie in De Allrounder kwijt, .... aan die jaarlijkse "nieuwe software" hebben zij alvast geen boodschap !!
En toch, ...al was er hier en daar gevloek en tandengeknars,...de wedstrijden gingen gewoon door en er waren zoals elke week winnaars en verliezers.
Met 17 korven duiven voor Momignies was het voor ons lokaal wat oude duiven betreft, het topweekend. De halve fondspelers en ook de fondmannen zijn ook in de dans gesprongen want ook voor hun duiven gaat het seizoen beginnen.
Dat er op de Hafo weer zal moeten rekening gehouden worden met Eric Van den Brande, dat kunnen we na dit weekend al wel zien. Zowel bij de oude duiven als bij de jaarlingen uit Momignies is hij onze eerste vertegenwoordiger.
Van Soissons zijn het vooral onze Booischotse leden Paul Goris (3/3 tegen 156 oude) en Edwin Verstappen (8/9 tegen 152 jaarlingen) die de Houtvense eer hooghouden.
Voor de Allrounder waren er dit weekend punten te verdienen met de jaarduiven op Momignies.
In de tussenstand gaat Verduyckt-Van Duvel (3 punten) een trio met 2 punten vooraf :Hok Laeremans, Wendrickx-Vleugels en Luyten-Verstrepen .
Op 25 april : Soissons Oude .

woensdag 7 april 2010

De paashazen zijn gewonnen...

Hok Laeremans en de "Charel" Gijsbrechts bij de oude en Jos Van Duvel en Paul Van den Brande bij de jaarlingen...... dat zijn de winnaars van de chocoladen paashazen op de vlucht uit Momignies op Paaszondag. Proficiat aan de winnaars !!!

Bij de 333 oude duiven is de tandem Verduyckt-Van Duvel onze beste vertegenwoordiger met 14,19 en 124 (3/4) terwijl Hok Laeremans met 25,47,61 en161 (4/5) zeker niet moet onderdoen. Op eigen hok kan ik met 54 (Robin), 89 (Lichte) en 148 (Francis) en een 3/4 natuurlijk ook niet ontevreden zijn....goed begonnen is half gewonnen.

Bij de 437 jaarduiven is onze beste man Edwin Verstappen met 19,68,70,105,110,151 en 171 (7/11). Jules Vleminx met o.a. een 24ste en 25ste plaats en 5/9 mag ook niet klagen en de vroegste jaarling vinden we dan weer terug bij Hok Laeremans op een 12de plaats.
Ook bij de jaarlingen hebben mijn eigen duiven het al bij al behoorlijk gedaan. 't Is dat de Rob (zoon van de Robin en dus soort Ludo Verrycken) niet wist dat zijn duivin zat te wachten anders had hij heel wat vroeger kunnen staan dan zijn 64ste plaats. Met daarbovenop mijne Pol((VDBrande) op 111, de Gust op 132 en de Favoriet op 187 en een 4/9 was Pasen voor mij een hoopvolle seizoenstart.

Voor de Allrounder van De Snelle Vlucht telde de vlucht bij de oude duiven : slechts drie liefhebbers scoorden met 1ste of 2de getekende prijs per drietal.... Hok Laeremans 2 punten en Verduyckt-Van Duvel en Paul Goris 1 punt. Volgende zondag zijn de jaarlingen aan zet....de strijd om de Londenreis kan gaan losbarsten !