maandag 25 januari 2010

Vreemde duif....misschien van één van ons.....

Het is misschien wel handig om te weten welke de nummers zijn van de ringen van onze maatschappij, kwestie van een verloren gevlogen jonge duif snel terug op het hok van de rechtmatige eigenaar, in dit geval lid van De Snelle Vlucht Houtvenne, te bezorgen.

Ringnummers uitgegeven in ons lokaal :

6240000-10 tot 6244100-10 , zijnde 4100 ringen.


Niet vergeten......inschrijvingstrookjes voor het teerfeest van vrijdag 5 februari binnenbrengen ten laatste op zondag 31 januari !!!
Ook al te noteren.... zaterdag 13 maart om 19u00 : LEDENVERGADERING , uitnodigingen volgen nog....

vrijdag 1 januari 2010

We waren er al aan bezig...

Allereerst wil ik iedereen een fantastisch, gezond en gelukkig 2010 wensen, en dat dit nieuwe jaar ons allen opnieuw (of eindelijk !) sportieve duivensuccessen mag brengen !
Voor de "gewone burger" begint een nieuw jaar op 1 januari. Duivenmelkers zijn echter vroege vogels en zijn daar al veel eerder mee bezig. Na het seizoen is de eerste zorg om onze duiven zo goed mogelijk door de rui te krijgen: kwestie van in 't nieuwe jaar een goed verenpak te hebben. Na de rui hebben we een paar weken pauze. Die tijd hebben we dit jaar gebruikt om de batterijen voor het nieuwe jaar op te laden in Montpellier ( toch één van de memorabelste activiteiten van De Snelle Vlucht in 2009). Half november lieten we nog een laatste check-up doen bij Dr.Mertens om met kerngezonde duiven de kweek van de 1° ronde aan te vatten. Op 29 november werd er gekoppeld, op 9 december lagen er al 40 eieren (van 24 koppels) en op Kerstmis kwamen de eerste kampioenen voor 't nieuwe jaar uit het ei: vòòr Nieuwjaar waren er al een stuk of 10 geringd.... .
Zo ziet ge dat een duivenmelker al enkele maanden vroeger aan het nieuwe jaar begint !

Nog even een voorlopige blik op de agenda van de volgende maanden...

23 januari : kampioenendag Houtvense Fondclub in zaal Centrum
5 februari : teerfeest De Snelle Vlucht Houtvenne eveneens in zaal Centrum: wanneer al onze leden die massaal aanwezig waren op de kampioenendag - en zo toch hun financiële bijdrage leverden aan de werking van onze vereniging - ook naar ons teerfeest komen,dan gaan we een recordopkomst hebben...( inschrijvingsstrookjes volgen eerstdaags)
7 maart : kampioenendag Westmeerbeek
14 maart : start seizoen 2010 : Fleurus
Nieuw !! De Allrounder van De Snelle Vlucht Houtvenne : 6x snelheid + 6x halve fond met voor de eindwinnaar een Eurostar-reis 2 pers. H/T Londen !
Reglement en kalender volgen later .



Happy New Year ! ! ! Nick, Gerrie en Dirk