woensdag 29 juli 2009

Onze lokaalhouder Fons Helsen overleden... .

We vernemen zopas het overlijden van onze lokaalhouder Fons Helsen.

Jarenlang was Fons één van de drijvende krachten en bezielers van De Snelle Vlucht en één van de voorvechters van het "fond"-gebeuren in Houtvenne,wat uiteindelijk resulteerde in de Houtvense Fondclub.

In naam van alle vitessers en fondmannen willen we de familie alvast onze innige deelneming betuigen !

maandag 20 juli 2009

Terecht applaus voor Rudy Luyten !!!

Dat we als vitessers in Houtvenne onze Fondclub terecht een warm hart toedragen, is vandaag wederom bewezen. Het gespreksonderwerp vanavond was de nationale overwinning van Rudy Luyten op Souillac. Toen Rudy om een uur of tien dan ook nog bij Hortense binnenkwam, steeg er een spontaan applaus op . Tenslotte is het toch een liefhebber van "de Varkensmarkt" die ons de nationale eer bezorgt en Houtvenne nog wat groter op de duivenkaart legt.
Proficiat, Rudy !!!

woensdag 15 juli 2009

Nog straffer dan de Houtvense Fondclub !!

Dat we in Houtvenne een Fondclub hebben, dat weten ze zelfs tot buiten de landsgrenzen. Dat er daar mannen bij zijn met hele goeie duiven, dat weten ze ook overal : tot nu toe reeds 5 provinciale zeges, het is niet niks. Maar wat te denken dan van onze leden van De Snelle Vlucht ? Er wordt op Hafo-gebied maar één provinciale vlucht ingericht en we hebben meteen twee provinciale overwinnaars. Bij de oude duiven is het Roger Braes die met de palm naar huis gaat en bij de jonge duiven is het onze nationale winnaar Gueret 2008, Theo Yskout, die de ereronde mag lopen."Ge moogt ook den Herman laten lopen,hoor Theo !!"
Met de nationale vluchten voor jonge duiven in het zicht, wordt het hoog tijd dat ik eens wat foto's maak van den Theo en zijne soigneur: ge weet maar nooit !

Zaterdag is het de beslissende dag voor ons 1ste Pithiviers-criterium. Ik heb de belofte gekregen dat er voor de winnaar een H/T -ticket aan vast zit met de Thalys naar Parijs of met de Eurostar naar Londen. Er zijn nog drie kandidaatwinnaars, ook wel de tot-nu-toe besten van het seizoen: Louis Peeters in pole-position met 8 punten, gevolgd door Michel Heremans met 7 punten (coëfficient maar de helft van Louis !!!) en Eric Van den Brande die met 6 punten volledig afhankelijk is van de resultaten van de 2 anderen.


Ondertussen is ook de Zesdaagse Momignies-Soissons afgelopen.Ziehier de uitslag ONDER VOORBEHOUD .
Overwinnaars werden het duo Verduyckt-Van Duvel / Dirk Ooms (inderdaad !!!) met vooral de Jos als puntenpakker (ik meer pintenpakker !). Op de tweede plaats eindigt het duo Karel Gijsbrechts / Jules Vleminx -vorig jaar won het duo Jules en Dirk (kan toch geen toeval zijn,hé Jules ?) - en voor de derde plaats gaat het tussen 3 ploegen. Het coëfficiënt moet ik nog uitrekenen... .

Dan hebben we ook nog onze snelheidmarathon. Hier zijn er nog vier kandidaten om Hok Laeremans op te volgen en de "Wisselbeker 't Bakkershuys" in de wacht te slepen.
Jos Baeten staat aan de leiding met 9 punten, op twee staat Ludo Verrycken met 8 punten en Paul Goris en Fons Van der Veken hebben beiden 7 punten. De eindsprint is op 26 juli : jonge duiven Soissons.

Onze trip naar Parijs begint ook al korter bij te komen. Met 27 mensen hebben we bijna een heel rijtuig voor ons eigen. Heel binnenkort bezorg ik iedereen nog wel wat praktische informatie zodat we voor geen (of niet al te veel) verrassingen komen te staan.

Nu zaterdag - Pithivierscriterium JONGE DUIVEN