donderdag 11 juni 2009

We zijn alweer enkele 1ste prijzen verder...

Nadat ik de laatste maanden heel wat dagen van dienst was bij mijn werkgever, de NMBS, heb ik de laatste weken toch wat vrije dagen kunnen opnemen om eindelijk mijn jonge duiven op te leren. Hele weken werken en dan in 't weekend ook nog eens geen jonge-duiven-weer (NO-wind), ne mens geraakt helemaal achter op zijn planning. Vroeger reed vader dan wel eens met de duiven, maar die mens wordt er ook niet jonger en vitaler op.En vindt maar eens een goede duivenvervoerder....
Is het de te late opleiding van mijn eerste ronde of scheelt er wat met de gezondheid ? Zijn ze gewoon weg te lomp of hebben hun hormonen (verstand in de broek in plaats van in de kop) hen te veel parten gespeeld ? Feit is dat ze niet op papier en zelfs niet thuis geraken. Op 31 mei had ik er 27 mee voor hun eerste Momignies : 1 prijs en 6 duiven achter."t Was wel straf weer voor de jonge duiven, maar toch ! Vorige zondag 16 duiven mee: 2 prijzen en terug 3 duiven kwijt. Omdat ik tussen de twee vluchten in de dierenarts raadpleegde - niks tricho, coccidiose of wormen- pieker ik mij suf wat de oorzaak van dit abnormaal slecht presteren wel kan zijn. Opmerkelijk is wel dat de drie jonge duivers (partners van mijn Hafo-duivinnen) met een jongske in de nest alle drie zijn achtergebleven.
Zaterdag is het met een bang hart inkorven voor Soissons...als dat maar goed gaat !
Ondertussen zijn we op de Varkensmarkt alweer enkele 1ste prijzen verder. Den Eric, de Michel, de Ludo en Hok Laeremans hebben nog een palm aan hun palmares mogen toevoegen.
Andere uitblinkers de laatste weken waren Jos Baeten en Theo Yskout - heel wat prijzen op Momignies - en zeker ook onze voorzitter Jef Opdebeeck die blijkbaar met zijn nieuw dak een veel hoger prijzenpercentage haalt en prijzen pakt op alle afstanden.
Niet vergeten: zondag 2de wedstrijd jonge duiven Momignies voor De Snelheidsmarathon.
Jos Baeten staat voorlopig aan de leiding met 8 punten gevolgd door Ludo Verrycken met 6 punten en het kwartet Ooms, Laeremans, Goris en Van der Veken met 4 punten.