maandag 20 april 2009

"Unsere meister" Ludo Verrycken winnaar van Soissons !

Dat mooi weer op het thuisfront niet altijd voor tijdige lossingen zorgt, is het afgelopen weekend weer eens gebleken. Terwijl de duiven van Momignies met middaglossing vrij vlot naar huis kwamen op zondag, werden onze Frankrijk-duiven toch ingehouden. Onder de liefhebbers was er eerst wel wat gemor , tot men hoorde dat de duiven vanuit Noyon blijkbaar toch niet te best thuis kwamen. Niks aan te doen....dan maar maandag vliegen.
Op de zondagse Momignies werden door onze melkers geen potten gebroken al kunnen Cyriel Vermunicht met 4/6, Paul Goris met 3/5 en Edwin Verstappen -7/15- zeker niet ontevreden zijn met meer dan 50 % prijzen tegen 386 jaarlingen. Ook ons opperhoofd Jef Opdebeeck met een 3/6 lijkt stillaan de kosten voor zijn verbouwingwerken te recupereren. Ik zelf had de einde revalidatie zijnde "Jan" en "Rocky II" mee . De "Rocky II" was van Fleurus een dag later afgekomen met een flinke inwendige bloeding rond zijn borstbeen en de "Jan" was 2 weken geleden van Momignies ook al een dag te laat gearriveerd. Voor deze laatste was een extra zondag rust blijkbaar genoeg, want hij wist zich nu wel op de uitslag te plaatsen.
Soissons dan op maandag...werken om 07u30....duiven los om 09u30.....vlug een halve dag verlof laten opschrijven op het werk...de trein op van 11u31...thuis om 12u15...net op tijd om te gaan letten. Op de kerktoren klepte het net half één toen we de eerste duiven zagen, op 12u36 klokten we onze "Gaspercic" als eerste en om 13 u waren alle 11 onze duiven thuis: op de uitslag resulteerde dit in een 3/4 bij de 478 oude duiven en een 3/7 bij de 616 jaarlingen.Maar ....er waren nog een paar grotere uitblinkers.
Bij de oude duiven is het vooral Edwin Verstappen met 7/10 die van zich doet spreken. Bij de jaarlingen is het -zoals de Fons hem gisteren voorstelde aan zijn Duitse vriend- "unsere Meister" Ludo Verrycken die met de zege aan de haal gaat en daarbij ook nog een 5/5 laat noteren. Roger Braes moet niet veel onderdoen met een 3de plaats en een 5/6.Daarnaast zijn er ook nog prijzenpakkers Theo Yskout (10/20) en Louis Peeters (5/7) die best tevreden kunnen zijn.

Na de 2de wedstrijddag van De Snelheidsmarathon hebben we 2 leiders met 3 punten: Ludo Verrycken en Jos Baeten. Zij worden op de voet gevolgd door 7 liefhebbers met 2 punten. Het volledige klassement hangt omhoog in ons lokaal.

donderdag 16 april 2009

Dubbelslag voor Hok Laeremans !













De eerste palm voor De Snelle Vlucht wordt gewonnen door Hok Laeremans. Ze lukken zelfs een dubbelslag met de 1ste en 2de plaats tegen 369 oude duiven op Momignies en een 4/7.
Bij de jaarlingen (576) zijn vooral Paul Van den Brande 5/7 , Theo Yskout 12/19 en Cyriel Vermunicht 5/6 de prijzenpakkers.
Op Soissons is het, wat ons lokaal betreft,vooral Louis Peeters uit Booischot die flink uitpakt. Bij de 214 oude duiven lukt hij een 8/12 en tegen 237 jaarduiven haalt hij een 4/7. Ook Ludo Verrycken met 2/2 bij de oude en een 4/5 bij de jaarlingen, heeft een super Frankrijk-openingsweekend.
Onze Paastrofee....de winnaars....
Momignies oude : Jos Baeten (53), jaarlingen: Theo Yskout (59)
Soissons oude : Ludo Verrycken (43), jaarlingen :Fons Daems (69) -tweede 1ste getekende na Ludo Verrycken(43) die al won bij de oude duiven.
Zondag 2de wedstrijddag voor De Snelheidsmarathon van De Snelle Vlucht Houtvenne : Momignies Jaarduiven !!
Voorlopig aan de leiding met 2 punten: Jos Baeten .

zondag 5 april 2009

De ene week is de andere niet...

Nadat mijn oude duiven me vorige week flink in de steek lieten, had ik deze week mijn verwachtingen niet te hoog gesteld. De jaarlingen, voor het eerst mee, trainden de voorbije dagen beter dan de oude duiven en lieten de hoop weer opflakkeren. Woensdag hadden ze voor 't eerst Fleurus gevlogen, en mijne "Jan" en mijnen "Dikke Vale" waren toen best wel op tijd thuis. De "Jan" was mijn inziens best in de haak en die werd dus eerste getekende. Omdat den "Dikke" meer omwille van zijn zus-"Strik"-dan om zijn eigen prestaties is mogen overwinteren, kreeg niet hij de 2de plaats op de getekenden-lijst, maar gokte ik maar op ouwe getrouwe "Francis".
Bij de oude duiven wisselde ik ook nr.2 en 3 van vorige week: den "Hans" -als enige prijsvlieger van vorige week- moest samen met de "Bokser" punten behalen voor de eerste manche van De Snelheidsmarathon.
Resultaat: 3/4 (23,25 en 64) bij de 490 oude duiven met den "Hans" als enige misser, en 1/8 bij de jaarlingen met de "Dikke" op plaats 35 van 685 duiven : van enige kennis ter zake gesproken.... .
Globaal genomen komen we met ons lokaal beter voor de dag als vorige week,mede door de 5/10 van Edwin Verstappen en de 5/8 van Paul Van den Brande bij de jaarlingen. Als we nu ook nog wat meer in de kop van de uitslag geraken zal de slechte start van de voorbije weken vlug vergeten zijn.
Wat de Snelheidsmarathon betreft: voorlopig aan de leiding : Jos Baeten, de enige die 1&2 pakt bij de oude duiven. Op 19 april spelen we met de jaarlingen op Momignies voor de 2de etappe.

woensdag 1 april 2009

Duif opgevangen ? Misschien van één van onze leden...

Wie een vreemde duif opvangt kan eerst al even nakijken of het geen duif is van één van onze eigen leden. De Wim heeft tot nu toe al 3300 ringen aan de man (of duif) gebracht. Dus ...wanneer een aangevlogen jonge duif een ringnummer heeft tussen 6230001 en 6233300....even de Wim bellen en je hoort gelijk wie de eigenaar -of minstens de kweker - is van de verloren gevlogen duif.

Wat betreft onze Snelheidsmarathon en ons Pithiviercriterium....nog enkele sponsors van vorig jaar steunen ons ook in 2009.
Zo kunnen we weer rekenen op de firma' s Beyers (Beduco) enVan Robaeys en is ook "Electriciteitswerken Johan Laeremans" (kleinzoon,zoon en neef van Hok Laeremans) weer één van de mensen waarop we kunnen rekenen. Daarnaast heeft ook "Café Het Draverke" uit Westmeerbeek weerom zijn duit in het zakje gedaan. Alvast DANK U WEL aan allen.

Niet vergeten: nu zondag 5 april : eerste wedstrijd voor De 2de Snelheidsmarathon van De Snelle Vlucht Houtvenne : OUDE DUIVEN MOMIGNIES.