dinsdag 27 januari 2009

't Zijn vlugge...

't Gaat inderdaad weer snel....vandaag hebben we de jonge duiven gestempeld en een groen plastic knijpringetje aangedaan (onthouden....groen ringske kan van den Dirk zijn). Daarna hebben we voor 't eerst de spoetnik opengezet en ja hoor,...'t zijn vlugge. Binnen de kortste keren zaten er al een stuk of 8 op 't dak en begonnen er al enkele van de ene plank naar de andere te fladderen.
Vorige week heb ik mijn duif van de bon van Paul Van den Brande opgehaald,ik heb mogen kiezen en ik heb er toch wel ne zoon van zijne goeie zwarte uitgekozen.....toeval of een goed voorteken....zijne naam heeft hij al...mijne Pol ! Als ik die niet kwijtraak en als het spreekwoord "den appel valt niet ver van den boom" klopt, dan staan er mij nog mooie uitslagen te wachten.
De Wim is bij mij ook zijne gekochte bon komen verzilveren. Hij is vertrokken met een broer van mijne Strik. Ouders van deze duiven zijn mijne Luc(van Verschoren uit Schriek) en ons Yvette(van Ivo Luyten). De Strik vloog vorig jaar 6 x 1/10 vanuit Noyon, waarvan 5 x na elkaar. Voor even mooie prestaties van den 364-09 wil de Wim (en ik ook) waarschijnlijk wel tekenen... .
Morgen ,woensdag 28 januari, is 't bestuursvergadering..."of ik ook even wilde langskomen",werd mij gevraagd,"'t wordt tijd voor wat verjonging bij 't bestuur",hoor ik langs alle kanten. Wel, indien er nog enkele "jonge mannen"(Eric,Kurt,Ivo,Fons,Jos,Pascal,Geert,...) mee de handen in elkaar willen slaan, dan ga ik zeker meedoen. Met een steeds groeiend leden-aantal moeten we zorgen dat De Snelle Vlucht Houtvenne probeert om de duivensport in ons dorp nieuw leven in te blazen.Dus, Eric, Kurt en alle anderen.... kom maar af,hé ,om 20u00 (denk ik) bij Hortense .ERROR !! 19u00 !!!
Tot morgen ?!?!?

woensdag 14 januari 2009

Teerfeest De Snelle Vlucht .

Alvast in te schrijven in de agenda's:
Teerfeest De Snelle Vlucht op vrijdag 13 februari (als dat maar goed komt !) in het duivenlokaal .
Naast het lekkere eten en de gezellige babbel staat er ook nog de vertoning van de fotoreportage van de stoet van onze honderjarige Marie Verschueren op het programma.Iedereen krijgt nog een inschrijvingsbriefje in de bus zodat er geen excuses mogelijk zijn: de afwezigen zullen weeral eens ongelijk hebben !!!
Ondertussen groeien de jongskes ,ondanks de ijstijden van de vorige weken,als kool.Nog enkele dagen en ze kunnen naar het jonge duivenhok.Eens ze daar zitten gaat het allemaal snel: de vlugsten zitten al gauw in de onderste bakken en voor we 't weten kunnen we ze buitenlaten.Het seizoen is zodoende eigenlijk of eindelijk weer begonnen. De dagen worden stillaan weer wat langer en als het een beetje weer is, mogen de oude vliegduiven ook al eens de vleugels strekken : de winterstramheid moet er weer uit .

maandag 5 januari 2009

Men zegge en vrage het voort.....

Albert Van Herck- de Bekke - (duivel doet al bij onze voetbalvrienden) laat weten dat er na de Kampioenendag van De Snelle Vlucht,in de kantine van KFC Houtvenne, een bril met een stylo bij,is teruggevonden.
Het gevonden voorwerp is terug te krijgen in de kantine of men neemt contact op met de Wim in 't duivenlokaal (016/699550) of met ondergetekende (016/695729).
Men zegge het voort !!!

vrijdag 2 januari 2009

2009.....hoop doet leven !

Wordt "den 341" mijne nieuwe kampioen ? Het is alvast mijn eerst geringde jonge duif van 2009 en ik kan al zien dat het een "moortje" wordt. De ouders zijn een nieuw samengesteld gezin, wat tegenwoordig als heel normaal wordt beschouwd.Vader is denIvo (van Ivo Luyten) en moeder is Moortje,dochter van mijne Oude Gaspercic. Op het weduwnaarshok heb ik ook nog mijne Gaspercic (zoon van de Oude en nestbroer van Moortje- zie blog van 19 mei) gekoppeld met een dochter-Spikkel- van den Ivo. De jongen 2008 uit dat koppel deden het vorig jaar niet onaardig en ga ik dit jaar uitproberen op de Halve Fond. Zowel weduwnaar Bleke 61 als zijn (nest)Zus (Bleke) 62 kunnen nu hun kunnen tonen op de "vluchten verder dan Parijs" !
Wat de winterkweek betreft....ik ben heel tevreden over de weduwnaars (23 jongen van 13 koppels) maar bij de kwekers is het wat fout gelopen: 1 koppel zonder eieren, 4 eieren kapot en nog 2 slechte eieren...resultaat: slechts 10 jongen van 9 koppels. Geen getreur echter...er zijn ergere dingen in 't leven.Daarenboven neem ik nog 6 ringen mee voor de vader van collega Jerome, kweker van de vader(vandaar Jerome) van mijne Francis.Ook de ouders van mijn Germaine (4x na elkaar per tien op Noyon,coeff. 16.34 over de 4 vluchten) hebben langs beide zijden Arsene-Lamote-uit-Zedelgem-bloed in de aderen.
Al bij al zal ik een kleine 40 vroege jongen hebben ,zoveel heb ik er nog nooit gehad.Na in 2005 een nieuwe start te hebben genomen, is het ieder jaar al wat beter gegaan....ook in dit nieuwe jaar verwachten we weer wat verbetering.
Zoals ge kunt horen....2009....hoop doet leven !