dinsdag 23 september 2008

Ter info .....nieuws van de Bond

COMBI _ RING

De nationale bondszetel en de provinciale afdelingen bekomen meer en meer aanvragen van de liefhebbers aangaande de COMBI-RING.

Dientengevolge wenst de federatie u een paar preciseringen over te maken aangaande deze ring.

1.- De combi-ring wijkt af van de traditionele ring door zijn ietwat ovale vorm.

2.- De ovale vorm is noodzakelijk omdat er een kleine opening is voorzien voor het inbrengen van een chip.

3.- De chip is niet voorzien bij het aanschaffen van de ringen. Er worden plastieken vullingen meegeleverd die de plaats innemen van de chip. Deze vulling kan achteraf verwijderd worden en vervangen door de elektronische chip.

4.- Liefhebbers die manueel constateren zullen een afzonderlijke gummi blijven gebruiken.

5.- Liefhebbers die elektronisch constateren brengen de chip aan wanneer zij dit willen (als jong, na opgeleerd te zijn, als jaarduif) uiteraard moet de chip, zoals nu, gekoppeld zijn met de pootring (matriculatie nummer vermeld op de combi-ring) !

6.- Vanzelfsprekend mogen de andere chipringen nog verder gebruikt worden.

combi-ring plastieken vulling elektronische chip

zaterdag 20 september 2008

Ronde van België van start.



Vrijdagavond 19 september, 18u45: wanneer ik vanuit de Vennekensstraat de Provinciebaan opdraai zie ik het al...'t zal druk worden bij de start van de Ronde van België. De Wim heeft naast een grote tent ook nog voor een echt Belgisch frietkot gezorgd. Iedereen die deelneemt aan de Ronde krijgt een bon voor een friet met snack.Daarnaast vergeet Hortense natuurlijk ook de helpers en trouwe klanten niet: ook zij mogen aanschuiven voor een lekkere hap.
Voor de wedstrijd zelf dagen er 60 liefhebbers op waarvan vele nieuwe gezichten. Onze vrienden van de Houtvense Fondclub houden ook woord en zijn met verschillende liefhebbers aanwezig.
Wanneer alle duiven- 316 - in de manden zitten komt het grote moment,het trekken van de lossingsplaats. Voor de 1ste rit komt Sint Truiden uit het ei. De afstand van de fruitstad tot het duivenlokaal bedraagt iets meer dan 39 km, de deelnemer met de kortste afstand speelt ongeveer 28 km, de verste bijna 50 km.

Zaterdagmorgen... om 9 uur op teletekst kijken....Ronde van België...Sint Truiden...los 09u00.
Met een een oostelijke lossingsplaats en noordoostenwind zouden ze wel eens snel kunnen thuis zijn, dus vlug naar de Wim want die heeft er 11 mee.Omstreeks kwart voor 10 laat de Jef ons weten dat Hok Laeremans pakt op 42. Het duurt echter nog een kwartier alvorens er op de Varkensmarkt plots 2 gelijk aankomen en blijven vliegen.Nog prijs ???? Straks weten we meer...

Zaterdagnamiddag 3 uur: ik heb net de uitslag op de site van de Houtvense Fondclub gezet.Wat leek op een sprintwedstrijd duurt toch al gauw dik 20 minuten. Gomez-Carres uit Booischot spelen de 6 eerste prijzen en halen een 10/20. Voor de rest lijken de prijzen zowat verdeeld over alle gemeenten.
Van De Snelle Vlucht vinden we Verduyckt-Van Duvel 3/4 , Edwin Verstappen 4/4 en Hok Laeremans met 2/5 terug op de uitslag. De Wim zijn duiven hebben hunne prijs misschien wel vervlogen aan huis.
Voila, eerste rit gereden.....tot volgende week !

Dirk

zondag 14 september 2008

Gezelligheid troef !!!

Vorige vrijdag hebben we onze lang verwachte paella-avond gehouden. Onze voorzitter Jef mag de pluim op zijne (Parijse) hoed steken voor dit prachtige initiatief.
Na al voor de derde maal op rij zijn Barcelona-duivin mooi op tijd te hebben geklokt, beloofde de Jef om te trakteren met paella op voorwaarde dat mijn echtgenote Gerry zou koken. Eerst werd er nog uitstel bekomen omdat we op vakantie waren maar vrijdag toverden we onze living om tot restaurant. Mijn broer Jan,chef de cuisine en hoogleraar hotelschool in de SIBA, kwam helpen.Eerste hulp bij het koken was echter Gaby van Louis Van den Brande,waarvoor dank.Bij onze sponsor "Mario's Bakkershuys" haalden we de geschonken taarten op en in't geniep liet ik voor de Jef ook nog een sweater borduren bij "De Borduurshop" (ook nog met wat sponsorkorting !!).
Om iets over zessen kwamen de Marcel (steeds op post) met vrouw en dochter ook nog helpen om de tafels te dekken,zodat om een uur of zeven toen de eerste gast -Fons Laeremans - arriveerde, alles klaar stond.De Ludo (last van ene Menière -mijn moeder heeft dat ook) en Marleen zegden spijtig genoeg af en den Ivo daagde dan uiteindelijk ook niet op. Toen de Groene als laatste man aankwam (ook als laatste man vertrokken !) kon een gezellige avond beginnen. Het hoogtepunt van de avond was voor mij de ontroerend verraste Jef toen hij zijn geschenk kreeg ,hem geschonken door de aanwezige vrienden-duivenmelkers. Het was dan ook een trotse voorzitter die zijn verdiende trui met opschrift "De Snelle Vlucht Houtvenne" mocht aantrekken.
Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw zo'n gezellige avond organiseren. Links en rechts heb ik al mensen gehoord die wel bereid zouden zijn om hun "accomodatie" ter beschikking te stellen en ook al anderen die best wel willen helpen. Als er niemand de Lotto of Barcelona gewonnen heeft, dan kunnen we ook gewoon de kosten delen en zo toch goedkoop iets organiseren.Later meer daarover.
Eerstvolgend punt op de agenda van De Snelle Vlucht is nu het klaarmaken van onze praalwagen voor de stoet van de 100-jarige Marieke Verschueren.Deze week wordt het duivenhok opgehaald in Wiekevorst,daarna moet de wagen ook nog versierd worden: helpende handen zijn steeds welkom ! We hebben ook nog wat figuranten nodig om mee te rijden met de wagen. Wie is nog vrijwilliger ?

Tot één dezer dagen !!

Dirk