zondag 17 augustus 2008

De uitzondering bevestigd de regel !

Ik kan het niet genoeg herhalen, maar zoals steeds wordt de regel bevestigd door de uitzondering. Een duif terug halen is meestal geen succes, 2 keer dezelfde terug halen is voor de meeste duivenmelkers helemaal van het goede teveel. Ik ben André Francis en ook die meneer -ik weet zijne naam niet meer- uit Koninkshooikt heel dankbaar dat zij mij mijne 073 hebben terug bezorgd en het lijkt wel of mijne Francis mij ook dankbaar is dat ik hem 2 x heb teruggehaald. Hij is niet alleen mijn beste duif (negen prijzen waarvan 8 per 10tal op 11 vluchten maar het is ook de meest aanhankelijke. Toen hij een week of 3 geleden zijn prijs miste, heb ik hem de week daarop thuis gelaten uit schrik dat zijn bobijntje af was en dat ik hem misschien wel zou verspelen.Die zondag rust heeft hem blijkbaar deugd gedaan, want de zaterdag daarop kwam hij me onderhand zelf vragen om mee te mogen. Met een 19 prijs tegen 803 duiven en een 17de tegen 698 -steeds vanuit Noyon - heeft hij zelf de puntjes op de i gezet en laten zien dat hij de primus interpares is van mijn duivenhok. Naast de Francis heeft ook mijne Strik behoorlijk gepresteerd dit seizoen (op Noyon 7 op 8 waarvan 6 per 10tal): voor het weduwnaarsspel van volgend jaar is het spijtig dat mijne Strik op het einde van het seizoen toch een duivin bleek te zijn (vandaag eerste ei gelegd).

Over het verloop van het ganse seizoen kunnen we kort zijn.Zowel op eigen hok als voor gans het lokaal was het heel moeilijk om op de wedstrijden uit Quievrain een rol van betekenis te spelen, terwijl we op de uitslagen van de wedstrijden uit Noyon steeds vroege duiven pakken en over het hele seizoen gezien wel wat prijzen over hebben.
Als ik zie dat er op provinciale wedstrijden van 500 km apart gelost wordt omdat mensen anders "slecht" zouden zitten, dan denk ik dat melkers op de vitesse nog veel meer reden tot klagen hebben als ze aan de slechte kant van een verbond wonen. Al is het natuurlijk altijd het zelfde : de uitzondering bevestigd de regel !

Nu nog een weekje vakantie nemen en in september zijn we er terug .

Dirk

vrijdag 15 augustus 2008

Computer terug in dienst....

Het heeft heel wat tijd gekost maar uiteindelijk zijn we terug online.Als ge maar de juiste mensen vindt dan is (bijna) alles te herstellen, ook een nukkige PC.
Vanaf mijn laatste column tot nu is er in het duivenspel natuurlijk weer heel wat gebeurd.De Zesdaagse van De Snelle Vlucht is gewonnen door het duo Jules Vleminx-Dirk Ooms(inderdaad wijzelf), de Groene heeft een paar keer flink uitgehaald op St. Vincent, de Wim(Helsen Alfons) is goed op weg om Gaston Van de Wouwer op te volgen als kampioen van België, onze collega-blogger Kurt Van Praet breekt pot(t)en op Argenton,Ludo Verrycken lijkt dit jaar alleen tegen te houden door de pokken en onze vrienden van het Hok Laeremans zijn de eerste winnaars - nog even onder voorbehoud - van De Snelheidsmarathon van De Snelle Vlucht Houtvenne en de daaraan verbonden wisselbeker ons geschonken door Mario's Bakkershuys.De volledige uitslag hangt omhoog in het lokaal en klachten zijn ontvankelijk tot 1 september.
Niet vergeten.... op vrijdag 12 september Paëlla-avond van onze voorzitter Jef voor de zaterdagavond-plakkers van de vitesse.

Dirk